Fredericia Håndboldklub spillede i dag den første træningskamp i sæsonen 23/24. Det var svenske Ystad IF, der gæstede thansen ARENA, og det blev en tæt og intens kamp, men det var særligt de nye spillere, der blev kigget på.

Det var en spændende aften i thansen ARENA, da Fredericia Håndboldklub afholdt sæsonens første træningskamp mod svenske Ystad IF. Fredericia, der sidste sæson imponerede med en stærk bronzemedalje, kom skarpt ud af starthullerne i kampen mod Ystad, men svenskerne gav sig aldrig.

Bronzehelten Torsten Friis startede på mål for FHK, og leverede en solid redning lige fra start, præcis som i sidste sæson. Den nye playmaker, Sebastian Henneberg, var også på toppen, og tilskuerne strømmede til for at se spændingen udfolde sig, også de loyale fans, HK Ultras, var på plads. Vejret var også til håndbold.

FHK startede fint ud, men også Ystads, Staffan Olsson, imponerede med et spil, der mindede om Mikkel Hansens, men FHK formåede at holde stand i kampen, der blev tæt hele vejen.

Tyskeren Evgeni Pevnov viste styrke både i forsvaret og i angrebet. Med en solid scoring fra stregen og en fremragende frispilling til Bisgaard, beviste han sin plads på holdet. Man kunne se, at han kom direkte fra Bundesligaen. Imens Fredrik Mossestad manglede lidt skarphed i sit spil i starten.

Kampen vekslede hele tiden mellem tætte scoringer og gode redninger, men begge hold manglende den skarphed, som man ser, når det for alvor går løs.

Første halvleg endte med en pausestilling på 16-19 i Ystads favør. Men trods dette, var der ingen tvivl om, at FHK havde kapaciteten til at hente de mål. Så gode var svenskerne ikke, når spillet kørte for FHK. Hjemmeholdet viste sig klart bedst, når de var i deres element.

FHK’s cheftrænerGuðmundur Guðmundsson havde sat en tydelig A-formation med Friis, Mossestad, Balstad, Pevnov, Henneberg, Martinusen og Bisgaard. Formationen viste sig interessant, til tider velspillede og hurtig, imens Kristian Stoklund og Jonas Langerhuus leverede, som man ved, at de kan.

Anden halvleg blev indledt med en reducering fra Junior Scott, der havde mange forsøg fra anden halvleg, flere gik i paraderne, men det var også hans skudpræstationer, som var FHK’s våben nr. 1 i denne periode.

Den nye FHK målmand, Sebastian Frandsen, leverede en god præstation, hvilket holdt Ystad fra at score flere mål i de perioder, hvor det ikke helt kørte for Fredericia i angrebet. Halvlegen var præget af både intense dueller og øjeblikke af ren teknisk finesse, som da Henneberg scorede et smukt mål, hvor han steg højt op og satte bolden i modsatte hjørne. Kampens detalje stod Evgeni Pevnov for, da han på fremragende vis, krøllede bolden i mål, vel og mærke, imens han var stærkt presset af det svenske forsvar.

Ystad holdt sig ikke tilbage. De spillede sig sikkert tilbage og reducerede igen og igen. FHK formåede dog at holde trit med svenskerne og fortsatte med at udfordre dem.

Frandsen viste sig særligt som en nøglespiller, med flere afgørende redninger i anden halvleg, men også straffeeksperten Torsten Friis leverede fine redninger i dagens kamp, også i en enkelt duel med Olsson på netop straffe.

Da kampen nærmede sig sin afslutning, var det med begge hold i figth for sejren. Da der manglede otte minutter af kampen, førte Ystad med to mål. Men FHK viste, at de ikke ville give op uden kamp. Hjemmeholdet fortsatte i 7 mod 6, hvilket resulterede i en scoring fra Bisgaard, der bragte holdet inden for et enkelt mål.

7 mod 6 spillet sad dog ikke i skabet i dag. Den offensive satsning resulterede mange gange i scoringer i tomt mål.

De sidste minutter af kampen var fyldt med intensitet og drama. FHK formåede at udligne, og med kun et minut tilbage, tog de føringen, da Fredrik Mossestad scorede. Men Ystad fik det sidste ord og udlignede hurtigt, hvilket resulterede i en timeout fra FHK’s side med kun 12 sekunder tilbage af kampen. FHK ville vinde.

Nikolaj J. Petersen kæmpede sig til en afslutning, men hans skud blev reddet, og kampen sluttede uafgjort. Med den kommende sæson forude, kan FHK og deres fans se frem til endnu mere spændende håndbold.

Kampen sluttede 33-33. FHK spiller næste træningskamp fredag mod tyske Leipzig.