Venstre og Dansk Folkeparti ønsker styrke pige- og ungdomshåndbolden i Fredericia. Partierne ønsker, at Fredericia Kommune skal indgå et samarbejde med Fredericia Håndboldklub, og de er klar med 500.000 kroner årligt til samarbejdet.

Som en del af et nyt udspil har Dansk Folkeparti og Venstre taget initiativ til at støtte ungdomshåndbolden i Fredericia gennem et samarbejde med Fredericia Håndboldklub. Det ambitiøse udspil, som er blevet fremført af Susanne Eilersen, viceborgmester fra Dansk Folkeparti, og Peder Tind, kultur- og idrætsudvalgsformand fra Venstre i Fredericia Kommune, sigter mod at styrke pigehåndbolden og holde unge kvinder engageret i sporten.

Susanne Eilersen Foto: AVISEN

Susanne Eilersen understreger, at det er afgørende at fastholde de unge kvinder i sport.

– Mange unge dropper ud af sporten i deres unge teenageår. Vi skal fastholde dem i motion. Det er lige dér, vi skal fange dem, fortæller hun.

– At inddrage pigerne i sportsglæden giver utrolig god mening. Jeg er dybt engageret i sundhed, og vi ved, at mange unge falder fra i sporten i deres tidlige teenageår. Vi skal arbejde på at fastholde dem i fysisk aktivitet. Det er nøjagtig dér, vi skal gribe ind. Når de er 17-18 år og stadig involveret i sport, har vi en reel chance for at fastholde dem, fortsætter Susanne Eilersen.

Hun slår samtidig fast, at det er tilladt at drømme stort, og denne aftale her har både har sundhedsmæssige fordele, såvel som sportslige.

– Vi turde drømme stort, da vi moderniserede hallen, og nu må vi turde at gøre det igen og investere lidt mere. Vi er dedikerede til at indgå en samarbejdsaftale, som vi forventer vil give konkrete resultater. Dette er også en bevægelse, der går i tråd med statsministerens tale om at få folk væk fra skærmtiden og lave noget sundt. Samtidig skal vi naturligvis finde midlerne indenfor den økonomiske ramme, vi har til rådighed i Fredericia Kommune, lyder det fra viceborgmesteren.

Peder Tind (V). Foto: AVISEN

Begge politikere er overbevist om, at der kan findes en halv million kroner inden for rammen til dette formål.

Peder Tind fra Venstre ser en langvarig strategi som nøglen til at holde pigerne engageret i håndbold. Han påpeger, at klubben har brug for at være konkurrencedygtig og tilbyde mere for at fastholde sin position.

– Vi bringer dette forslag frem som en fælles indsats. I undersøgelser om eliteidræt viser det sig ofte, at det, der mangler mest, er en langsigtet strategi. Vi skal holde fast i pigerne og være konkurrencedygtige overfor andre klubber. Vi skal tilbyde dem endnu mere. Vi var ikke i 1. division med vores damehold sidste år. Det er en anerkendelse, og hvis vi vil bevare vores position, skal vi investere økonomisk, siger Peder Tind og uddyber:

– Da vi mødtes i går, blev Fredericia fremhævet med stor entusiasme. Det er ekstraordinært, hvad det betyder for vores branding. Vi kan ikke hvile på vores laurbær. Hvad sker der om 2-3 år? Vi skal skabe synergi i alle aspekter. I sidste års budget vedtog vi også at styrke talentudviklingen i både drengenes og pigernes fodbold. Vi skal forvalte pengene ansvarligt. Udviklingen skal sikres. I denne sammenhæng samarbejder vi om at udvikle håndbolden ved at begge bidrage.

Håndboldklub hilsner politisk udspil velkommen

Thomas Larsen, direktør i Fredericia Håndboldklub hilsner udspillet velkommen. Det vil gøre en stor forskel for håndbolden i Fredericia, og give de mange spillere et bedre miljø.

– Initiativet vil give pigehåndbolden et løft i Fredericia. Hovedmålet er at få flere lokale spillere til at spille divisionshåndbold for kvinderne. Vi er opmærksomme på det høje niveau af professionalisme i denne sport, og vores mål er at løfte det yderligere ved at få flere af vores lokale spillere til at spille divisionshåndbold for kvinderne. Dette initiativ er designet med netop det for øje, siger Thomas Larsen og uddyber:

– Når spillere når U19 og opefter, bliver det meget fokuseret omkring ligaerne, og vi ønsker at opbygge det samme miljø for pigerne. Dette vil være en enorm fordel for klubben, da det vil hjælpe os med at højne talentudviklingen og skabe en mere konkurrencedygtig amatørsektion.

Det foreslåede budget for dette initiativ er 500.000 kr. årligt over en fireårig periode (2024-2027). Midlerne vil blive brugt til at ansætte en fuldtids talentkoordinator/chef for ungdom med primært fokus på U13-U17 piger, samt en deltids fysisk træner og fysioterapeut, også med fokus på denne gruppe.

FAKTA om foreslaget.

Økonomi:

Kr. 500.000 årligt i en 4-årig periode (2024- 2027).

Pengene skal blandt andet bruges til:

Ansættelse af talentkoordinator/chef for Ungdom med primært fokus på U13-U17 piger (fuldtid)

Ansættelse af fysisk træner med primært fokus på U13-U17 piger (deltid 10-15 timer)

Ansættelse af fysioterapeut med primært fokus på U13-U17 piger (deltid 10-15 timer)