I en tid, hvor traditioner ofte må vige for forandringer, tog EE Rengøring en beslutning om at fortsætte med at holde lukket på Store Bededag. Det var der mange, der kunne lide.

Store Bededag har længe været markeret som en helligdag i Danmark, men nylige ændringer i lovgivningen har afskaffet dens status som en officiel fridag. Denne beslutning har affødt blandet modtagelse fra både virksomheder og offentligheden. En virksomhed, EE Rengøring, har valgt at bevare traditionen ved at holde lukket på denne dag, hvilket har vakt opmærksomhed og bred debat.

– Reaktionerne har været overvældende positive. Folk har taget godt imod det og mener, det er på tide, at nogen tør fastholde traditionerne. Jeg har hørt, at andre også demonstrerer, men vi er ikke der endnu. Det er fantastisk for de ansatte, at de får fri, og derfor har vi også valgt at invitere dem på hveder, siger ejer og adm. direktør, Ulla Egeskov, som bød på hvederne i SæbeBiXen, der er hendes anden virksomhed, hvor hun sælger rengøringsmidler.

Interessen for EE Rengøringens beslutning om at holde lukket på den tidligere helligdag nåede hurtigt landets medier. Virksomhedsejeren beskriver her, hvordan en simpel handling fangede uventet opmærksomhed:

– Det gik viralt meget hurtigt. ‘GO’ Morgen Danmark’ ringede og sagde, at de gerne ville have mig med i et indslag. Så der deltog jeg kl. 06:35, forklarer Ulla Egeskov.

200 hveder var indkøbt. Foto: AVISEN

Virksomhedsejerens oprindelige intention var blot at ære en langvarig tradition, men reaktionen var langt større end forventet. Hun deler her sine tanker om den uforudsete virkning af deres beslutning:

– Det er vanvittigt. Det var ikke planen. Jeg ville bare sige, at vi holdt fast i traditionerne og ville hygge os, siger Ulla Egeskov.

Efter den overvældende respons har EE Rengøring besluttet at fortsætte med at holde lukket på Store Bededag også i fremtiden. Virksomhedsejeren bekræfter deres planer for det kommende år med følgende udtalelse

– Det gør vi nemlig den 15. maj, slutter Ulla Egeskov.