Fredericianeren Alberte Kjær vandt lørdag det nordiske mesterskab i kort distance. Det skete i hjembyen Fredericia, hvor området omkring Østerstrand dannede målområdet, og hvor bysbarnet efterfølgende blev hyldet. Hendes helt store mål er at komme med til OL 2024, og sejren gav point til den konto.

Fredericia Triathlon Team står bag det nordiske mesterskab og har været i gang med forberedelserne i længere tid. En passende rute var blevet lavet, og der var sat afspærringer op samt lavet de nødvendige foranstaltninger, der gjorde det muligt.

Lørdag var tiden kommet. Eliten skulle i aktion klokken henholdsvis 14:00 og 15:30, startende med herrerne. Gabriel Sandör (Sverige) vandt for herrerne foran Sebastian Wernersen (Norge) og Oscar Gladney (Danmark). Det var ellers Wernersen, der kom først op af vandet med tiden 8:57, men på cykelturen blev han overhalet af Sandör, som også var den hurtigste mand på løbeturen. Han endte med at slutte i tiden 55:14, hvilket var 11 sekunder hurtigere end nordmanden, og fra Sandör og ned til Gladney var der 32 sekunder.

Hos kvinderne kom hjemmebanehåbet, Alberte Kjær, op af vandet som nummer to, blot et enkelt sekund efter nummer et, Klara Hofer Matsson (Sverige). På cykelturen tabte Alberte Kjær tid i forhold til de hurtigste, men på løbeturen blev det hele sat på plads. I sikker stil kunne Alberte Kjær lade sig hylde som vinder af det nordiske mesterskab på kort distance.

– Det var fedt, jeg havde glædet mig til at komme her efter en lang sæson, siger Alberte Kjær til AVISEN.

Hun fortæller, at hun følte svømmeturen gik godt, og i det hele taget var hun tilfreds med ruten, hvor hun mødte stor opbakning.

– Ruten lå fint, og jeg synes det var fantastisk med strandstart. Cykelruten var fed ned igennem byen, hvor der var øltræf, og der var mange, der heppede der, fortæller Alberte Kjær.

Følelsen af at tage sejren på hjemmebane var speciel for den lokale triatlet.

– Jeg har vundet på hjemmebane en gang før, men det er stadig specielt at vinde her, siger hun.

De nordiske mesterskaber fortsætter søndag, hvor der er såkaldt mixed relay, som har første start klokken 09:30, og det hele slutter af med et motionsstævne med start klokken 14:00.