Lørdag summede Østerstrand i Fredericia af liv og kampgejst. Det var ikke beachvolleyballspillere eller solbadende gæster, der prægede billedet denne dag. Stranden var nemlig forvandlet til en sand judoarena under åben himmel, hvor omkring 200 judokæmpere mødtes til dyst.

Dette usædvanlige arrangement fandt sted for første gang i 2021 som en løsning på coronarestriktionerne, der forhindrede afvikling af judo og andre indendørssportsgrene. Men hvad der begyndte som en nødløsning, viste sig at være en stor succes. Det ledte til gentagelse i 2022, og lørdag blev 2023-udgaven afholdt med stor opbakning.

Deltagerne kom ikke kun fra Danmark. Også udenlandske kæmpere, heriblandt fra Tyskland, deltog i stævnet. Blandt dem var en gruppe på 20 kæmpere fra Fredericias venskabsby, Herford. Det gav et internationalt præg til stævnet, som var arrangeret af Fredericia Judo- og Jutsuklub.

For Fredericia Judo- og Jutsuklub er dette en perfekt lejlighed til at bygge broer og knytte stærkere bånd gennem sporten. I fremtiden er planen at starte et venskabsprojekt, som vil gøre det muligt for klubberne at udveksle erfaringer og venskabelig konkurrence.

I alt var fire måtter i brug på Østerstrand, og deltagerne var en broget flok af både unge og ældre kæmpere. Alderen varierede fra så unge som seks år til erfarne judokæmpere på op til 50 år.

Dagen på stranden blev en skøn blanding af sportsånd, fællesskab og international atmosfære. Og selvom solen forhåbentlig vil skinne over stranden mange gange endnu denne sommer, vil det være svært at overgå den enestående energi og kampgejst, som disse judokæmpere bragte med sig til Østerstrand.