Hejse Kro-krydset, som før var Hejse Kro-rundkørslen, står over for nye trafikale udfordringer, da yderligere vejspærringer nu er indført.

Allerede nu er Skærbækvej ind mod Fredericia spærret, og i onsdag blev vejen mod Taulov også lukket. Dette vil uden tvivl præsentere bilisterne for yderligere udfordringer i det i forvejen omfattende vejarbejde. Men med lidt ekstra tålmodighed vil det fortsat være muligt at komme forbi.

Civilingeniør Nicolai Bay fra Fredericia Kommune understreger, at disse spærringer er nødvendige, fordi diverse kabler og rørledninger vest for krydset skal omplaceres. Trafikanter kan imidlertid forvente at kunne køre ad Vejle Landevej i nordlig og sydlig retning i den kommende tid.

– Der er altid usikkerhed forbundet med tidsplaner i når vi tackler et projekt af denne skala. Det inkluderer flytning af ledninger – gas, internet og strøm. Ledningsejerne selv står for den del af projektet. Gasledningen er nu flyttet, og turen er kommet til internet og strøm. Og i slutningen af uge 28 tager vi endnu et stort skridt, når vi åbner Skærbækvej ind mod byen. Efterfølgende udfører vores entreprenør det nødvendige gravearbejde, afvanding og brolægning , forklarer Nicolai Bay.

Han tilføjer dog, at der arbejdes hårdt på at gøre Skærbækvej ind mod Fredericia klar igen. Når dette er på plads, vil den nuværende spærring delvist blive ophævet, og krydset vil kortvarigt fungere som et t-kryds. Yderligere information om dette vil blive offentliggjort, når tiden er inde.

Den nye spærring trådte i kraft onsdag morgen og vil formodentlig fortsætte indtil midten af juli. I mellemtiden vil trafikanter, der normalt benytter Skærbækvej, blive omdirigeret via Baronessens Kvarter og Vejlevej. Alternativt kan de vælge at køre ad Snoghøj og benytte motorvejen.

Selvom denne omfattende vejombygning kan være frustrerende for mange bilister, så understreger kommunen, at det er vigtigt at huske, at det endelige resultat vil være et mere effektivt og trafiksikkert kryds, der kan håndtere det voksende antal køretøjer i Fredericia-området. Tålmodighed og forståelse fra trafikanterne vil være nøgleelementer under denne overgangsperiode.

Rød streg = Spærret
Grøn streg = Omkørsel