I onsdags blev det officielt: Nye Borgerlige i Fredericia har valgt at opløse sig selv. Dette skete efter en ekstraordinær generalforsamling, hvor Bent Troelsen, formand for lokalforeningen, talte ud om beslutningen.

Manglende opbakning fra bestyrelsen og interne stridigheder i toppen af partiet har skabt en umulig situation for Nye Borgerlige i Fredericia. Bent Troelsen forklarer, hvordan en række uheldige hændelser og en ny ledelsesstil, som ikke harmonerede med foreningens værdier, førte til beslutningen om at opløse lokalforeningen:

– Der var ikke opbakning til at køre videre fra min bestyrelse, og så ligger det i kølvandet af det der skete med Pernille Vermund og de ting, der gjorde, at vi blev dolket i ryggen og så har vi fået valgt en ny formand i Martin Henriksen, men den stil han har lagt for dagen er ikke den Nye Borgerlige politik vi har kendt. Jeg spurgte om nogen ville fortsætte, og det ville én hvis jeg blev og det kunne jeg ikke. Derfor valgte vi at lukke ned, siger Troelsen.

To år med konstant turbulens

Efter to år med konstant turbulens og en række udfordrende begivenheder, beskriver Bent Troelsen de vanskeligheder, som Nye Borgerlige i Fredericia har stået overfor. De har kunnet se en række faktorer, der ikke har handlet om lokalforeningen, men om ting på landsplan.

– Alt det arbejde og penge vi har lagt i det, og de ting vi nu ikke kan bruge og det er lige til at putte i brændeovnen, men det er virkelig en turbulent tid de sidste to år. Det var forfærdelig. Først Mette Thiesens mand, der ville slås til valget, der ikke gik som håbet og så blev Peter Seier syg. Så kom Lars Boje Mathiesen med hans 2,6 millioner kroner han ville have i løn og have 100.000 kroner til at føre personlig kampagne. Man skulle ikke have ekskluderet ham, og bare sagt han ikke skulle have pengene. Han kørte det ud, som han var blevet fyret. Mikkel Bjørn trak sig også og så sad de tre tilbage. Pernille, Kim og Seier, og jeg havde tiltro til Pernille, men solen brændte ud efter 72 dage, konstaterer Bent Troelsen.

Efter beslutningen om at opløse Nye Borgerlige i Fredericia, beskriver Bent Troelsen sin frustration med den nuværende situation, men om han fortsætter i politik, er endnu afklaret. Troelsen har foruden Nye Borgerlige også en fortid i Dansk Folkeparti.

– Jeg skal have en tænkepause. Det er en værre rodebunke at se på, det hele vælter rundt og der er ikke styr på noget som helst. Måske kunne jeg finde på det, men jeg skal lige se om jeg kan se mig selv i det. Jeg håber der kommer et nyt parti, som skiller sig lidt ud fra mængden. Jeg havde en god bestyrelse, de gjorde det godt og var seriøse. Vi spillede godt sammen, så det var ærgerligt. Jeg ville bare ikke kunne forsvare Martin Henriksens islam-snak på gaden, slutter Bent Troelsen.

Også Nye Borgerliges folkevalgte i Fredericia, Karsten Byrgesen, der blev valgt til både Fredericia Byråd og regionsrådet, har meldt sig ud af partiet. Det gjorde han kort tid efter, at Pernille Vermund ville nedlægge partiet, men Byrgesen har endnu ikke meldt noget nyt ud om hans partipolitiske fremtid.