Frisør Sanne Jochumsen har kastet sig ud i rejsen som selvstændig igen, og hun glæder sig. Den 7. august gik drømmen i opfyldelse, da hun åbnede salon på Axeltorv i Fredericia.

Sanne Jochumsen har knoklet med at få salonen klar, alt er ændret på lokationen, der tidligere husede internetcaféen, Trio.

– Jo, det har været den helt store tur. Vi har spartlet, revet ned og givet det en grundrens. Det har jo været en burgerbar, så frituren hang ned af vægge og vinduer. Jeg har stadigvæk gjort sådan, at der er lidt patina, som man kan se i væggen. Så er der lidt hakker fra en billardkø, der er blevet hakket ind et par gange, når de har stået der. Det sidste der var her, det var jo internetcaféen Trio, hvor der var sorte vægge og store biler. Så det har fået den helt store tur nu, hvor det er blevet lyst. Jeg kan godt lide, at det er lidt lyst og lækkert. Det skal være lidt velvære at komme ind og være et rum, der emmer af hygge, siger Sanne Jochumsen.

Hun er oprindeligt udlært i 1998, og har prøvet at stå på egne ben før, da hun startede salon i 2008. Siden har hun fået børn og arbejdet i tøjbutikker, men nu er tiden moden til at åbne salon igen.

– Jeg blev udlært i ’98 og startede selvstændig frisør i 2000. Jeg har også været i salon, hvor jeg har arbejdet i syv år. Hvorefter jeg kom tilbage til at være selvstændig i 2008, hvor jeg har fået to børn i mellemtiden. I 2015 blev jeg opereret i min skulder på grund af slid. Derfor tænkte jeg på, om det var nu, jeg skulle sadle om. Og det forsøgte jeg så at se, om det var det, jeg skulle. Jeg fik nogle gode jobs i nogle tøjbutikker, også her i byen, hvor jeg stod som sælger. Jeg elsker servicefaget, og jeg elsker at være servicemindet. Folk fortjener en god service, og det synes jeg, at de får hos mig. Mange af mine tidligere frisørkunder kom også og købte tøj ved mig, fordi jeg stod der. Det var også fedt, fortæller Sanne.

Skuldersmerter og operation satte en stopper for meget, men som selvstændig er hun klar til at lytte efter kroppen og klippe folk. Det er hendes indentitet. Jeg er frisør-Sanne, siger hun.

– Men den der inde i mig selv – ‘hvem er jeg’? Jeg er frisør-Sanne. Folk, der kender mig, og hilser på gaden, de kalder mig frisør-Sanne, fordi jeg er frisør helt inde i hjertet. Det skal jeg selvfølgelig være. Jeg har lige haft et halvt år, hvor jeg har gået og tænkt over – ‘hvem er jeg, og hvad er det, jeg skal med mit liv?’ Jeg skal passe på mig selv, fordi jeg som sagt er blevet opereret i min skulder. Men der er ingen, der skal bestemme over, hvornår jeg skal arbejde, og hvornår jeg ikke skal arbejde. Jeg er egen herre og skal være selvstændig, så det valgte jeg, siger Sanne og tilføjer:

– Jeg fik en mega god mulighed, også hos dem, der ejer bygningen, hvor der er et mega lækkert lokale, som jeg synes er blevet lyst og lækkert. Lige ud til torvet. Der er så mange muligheder hernede. Og bare i den her tid, hvor jeg har gået og sat i stand. Der ved jeg ikke, hvor mange der allerede har kigget ind for at høre, om jeg havde en tid allerede nu. Det er jo mega fedt. Så sent som for en time siden, der kom en, fordi døren stod åben. Og spurgte – ‘Kan du lige nå at klippe mig?’ Hvis jeg nu havde haft åbent, så havde jeg sagt ja.

Den 7. august slog hun dørene op med en reception, og der bliver også hygget igen den 11. august, hvor der serveres lidt bobler fra 14-17. Alle er velkomne, slår hun fast. Arbejdet med at få kunder er også gået i gang.

– Lige nu har jeg online-booking i gang, hvor hele første uge nærmest er booket. Jeg kunne ikke være mere glad. Det er så fedt. Det er jo det, som jeg har drømt om. Mine gode gamle kunder, de har jo fundet mig igen. De har stoppet mig på gaden før og spurgt – ‘Starter du op igen engang? Hvis så ringer du lige, for så kommer vi tilbage til dig.’ Det at jeg starter mandag til en fuld kalender, det er sindssygt, lyder det fra Frisør Sanne, der slutter:

– Jeg har kunder fra den lille pige og dreng på tre år til ham, der lige har fået kørekort på 18 år, pensionisterne og min egen alder. Der er alle. Jeg har igennem de sidste år stadig vedligeholdt det. Og jeg har en rigtig god frisørkollega, som jeg har holdt tendenserne ved lige med, kurser og diverse andre ting. Så jeg er ikke den der gamle frisør, som ikke har fulgt med de sidste fem år. Så jeg er meget updated på nye farveteknikker og klipninger. Folk skal bare komme ind. Jeg er med på en udfordring.