Til efteråret starter et gratis fritidstilbud for børn i 4.-6. klasse flere steder i Fredericia: Gennem Videnskabsklubben bliver børnene miniforskere og får lov at udfolde deres nysgerrighed. Tilmeldingen åbner 20. august kl. 10.

Stiller dit barn også mange spørgsmål? Bliver du dagligt bombarderet med den ene undren efter den anden, som du ikke kan svare på? Googler du i ren desperation “Hvor mange ben har en bænkebider?” eller “Hvor kommer farverne i verden fra?”

Fortvivl ej! Til efteråret bliver det igen i år muligt for nysgerrige børn i Fredericia at “gå til videnskab” i fritiden, og her bliver der rig mulighed for at fyre op for nysgerrigheden og give de udmattede forældre en kort pause.

Tilmeldingen til Videnskabsklubben åbner søndag 20. august kl. 10. Det er gratis at være med.

Flere efterspørger nørdede fællesskaber
Det er 4. år i træk, at børn i Fredericia får mulighed for at dyrke naturvidenskabelig leg gennem Videnskabsklubben, og det alternative fritidstilbud kører med stor succes både her og i 39 andre byer.

Videnskabsklubbens formål er at øge børn og unges interesse for naturvidenskab og inspirere dem til at være endnu mere nysgerrige og undersøgende på verden omkring sig. Det ser ud til at lykkes: Sidste år stod mere end 500 børn på venteliste, og tilbuddet udvider markant de kommende år, hvor Videnskabsklubben kommer ud til en lang række nye byer.

– I Videnskabsklubben skaber vi plads til, at børn og unge kan få lov til at dyrke deres nysgerrighed i et præstationsfrit rum, og det er virkelig noget, vi oplever stor efterspørgsel på. Vi ser, at flere og flere opsøger de positive og inkluderende fællesskaber uden for skolen, hvor de kan få lov at nørde igennem, siger direktør i Videnskabsklubben, Rikke Schmidt Kjærgaard.

Et unikt tilbud for elever i 4.-6. klasse

I Fredericia kan børn i 4.-6. klasse vælge mellem at gå til kemi, mikrobiologi eller geometri & algoritmer en gang om ugen efter skole i ugerne 43-49. Undervisningen foregår på lokale gymnasier, og det er frivillige gymnasieelever, der underviser på holdene.

På holdet om kemi skal “miniforskerne” i løbet af de 7 uger lære at forstå, hvordan hele deres verden og alt omkring dem er bygget op af kemi – blandt andet ved at dissekere en ble og blande væsker.

På holdet om mikrobiologi skal børnene blandt andet studere nogle af Jordens mindste organismer under mikroskop og prøve at lave deres egen surdej og fermentere, mens de på holdet om geometri & algoritmer skal lære at bruge redskaber fra matematikkens og datalogiens verden til at redde Jorden fra en række katastrofer som mudderskred, tsunamier og orkaner i et innovativt spildesign.

Se de enkelte hold i Fredericia her:
Fredericia Gymnasium. Mikrobiologi for 5.-6. klasse, alle tirsdage i uge 43-49 fra kl. 15:30-17:00
Fredericia Gymnasium. Kemi for 4.-5. klasse, alle tirsdage i uge 43-49 fra kl. 15:30-17:00
Fredericia Gymnasium. Geometri & Algoritmer for 5.-6. klasse, alle tirsdage i uge 43-49 fra kl. 15:30-17:00
Alle 3 hold har opstart tirsdag 24. oktober 2023. Vær opmærksom på, at tilmeldingen 20. august kl. 10 er først-til-mølle.

Fakta:
-Videnskabsklubben er en NGO (non profit). Tilbuddet er gratis, takket være økonomisk støtte fra Novo Nordisk Fonden.
-I 2023 får knap 1.000 børn i 40 byer mulighed for at gå til videnskab i fritiden gennem Videnskabsklubben – emnerne spænder bredt fra materialefysik, kemi, biodiversitet og mikrobiologi til primater og geometri & algoritmer. Ca. 320 frivillige gymnasieelever varetager undervisningen.
-I 2022 fik Videnskabsklubben overrakt Amalienborgprisen og Amalienborgmedaljen fra Kongehuset i anerkendelse af sit arbejde for at udbrede naturvidenskab blandt børn og unge.