Tuborg fylder 150 år. Og traditionen tro fejrer Tuborg sin fødselsdag d. 13. maj med at sende Rød Tuborg på gaden. Grundet den runde fødselsdag vil den populære lagerøl helt ekstra ordinært også kunne købes på dåse i landets detailbutikker.

Siden 2007 har danskerne kunnet fejre Tuborgs fødselsdag d. 13. maj med en skål i Rød Tuborg, og i år er ingen undtagelse, når landets barer, cafeer og værtshuse kan skænke en Rød Tuborg i fadøl.

– Vi glæder os hvert år til maj, når vi sammen med danskerne kan fejre Tuborgs fødselsdag og nyde en kold Rød Tuborg. Og i år er ingen undtagelse. Den mørke og fyldige øl har en lang og stolt tradition, som vi elsker at holde i hævd, og denne uge bliver vores populære Rød Tuborg sendt ud til vores kunder, siger Caroline Leopold, brand manager for Tuborg.

For at markere den runde fødselsdag på 150 år har Tuborg også brygget et parti på dåse, som kan købes i detailhandlen.

– Normalt sælges Rød Tuborg udelukkende på landets barer og værtshuse, men i forbindelse med det flotte jubilæum ville vi gerne gøre noget ekstraordinært for vores kunder og danskerne, og derfor kan man i år som noget helt særligt også nyde en Rød Tuborg derhjemme, når vi for første gang i flere år lancerer den på dåse i landets dagligvarebutikker, siger Caroline Leopold.

Rød Tuborg introduceres på værtshusene og i butikkerne i forbindelse med Tuborgs fødselsdag den 13. maj, men vil allerede kunne købes flere steder fra denne uge. Der er brygget 1.2 mio. liter og 900.000 liter er brygget på dåse til dagligvarebutikkerne.

– Vores bryggeri har haft ekstra travlt i år, da vi har valgt at brygge mere, end vi plejer, så alle kan skåle med på Tuborgs fødselsdag, siger Caroline Leopold.

Første Tuborg øl

Tuborg Bryggeri blev grundlagt i 1873, og to år efter bryggede Tuborg sin første Rød Tuborg til danskerne i 1875.

– Rød Tuborg er nostalgi, når det smager bedst. Det var den første øl, Tuborg bryggede til danskerne. Og den er igennem årene blevet markedsført under flere forskellige slogans. Nogle af de mest kendte er ’Tag dig tid til en Rød Tuborg’ og ’Fra før verden gik af lave’, siger Caroline Leopold og fortsætter:

– Og vi håber, at danskerne igen i år vil tage sig tid at mødes over en Rød Tuborg og fejre vores fødselsdag.

Rød Tuborg er en mørk, undergæret øltype, som stammer fra Bayern i Tyskland. I Danmark er typen kendt som lager- eller bajersk øl. Den er på 4,3%.