Efter et færdselsuheld på Nørrebrogade i Fredericia, hvor en 12-årig dreng blev påkørt i en vigepligtsforseelse sidste tirsdag, sættes der fokus på vigtigheden af trafikkultur og trafiksikkerhed.

Nørrebrogade er en trafikeret vej med mange børn og unge, og uheldet skete nær det trafikerede område ved Fredericia Gymnasium i morgentrafikken, hvor der dagligt opstår farlige situationer.

– Man kan lave fodgængerfelter og undervise børn i trafikkultur. Holder man ikke øje, ser man, at folk bare drejer. De tager ikke agtpågivenhed. Man er mere optaget af, hvilket køn barnet er i skolen. Man skal have fokus på trafikkulturen. Jeg talte med en betjent om det, der også er motorsagkyndig. Dem der starter på kørekort har tit aldrig cyklet. De er altid blevet kørt, siger Karsten Byrgesen (D), næstformand i Teknisk Udvalg.

– Børn og unge er ikke bekendt med de gængse regler. Hvordan ulykken er sket, er også forfærdeligt for den, der har påkørt den anden. Vi skal genskabe den trafikale struktur og kompetencer, siger Byrgesen der påpeger, at det ikke er nok at have et cykelstikatalog, hvis man ikke kender reglerne.

Han understreger, at viden er afgørende for trafiksikkerhed:

– Vi kan gøre alt, hvad vi vil med foranstaltninger, men man skal have viden. Ellers er det et spørgsmål om tid, før det går galt igen.

Byrgesen gør det klart, at hans udtalelser ikke er møntet på den konkrete episode på Nørrebrogade, da han ikke har nok kendskab til sagen for at kunne kommentere på den.