For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser her til aften uddelt i ODEON i Odense. Med indførelsen af kønsneutrale priser samt to nye kategorier til Årets Reumert 2024, blev stærke scenekunstpræstationer hyldet ved prisuddelingen uden hensyntagen til køn. For første gang nogensinde blev Årets Hovedrolle, Årets Birolle, Årets Samspil og Årets Solopræstation uddelt. Det var dramatiker og instruktør Christian Lollike, som løb med en stor del af opmærksomheden, da han modtog Årets Hæderspris for sit unikke og nytænkende blik i dansk scenekunst. Også Kathrine Lemmeke Madsen, som er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Fredericia i 2023, og var med i AvenueQ på Fredericia Musicalteater, fik en pris.

Årets Forestilling gik til den samfundssatiriske Skolekomedien på Aarhus Teater, som kompromisløst og originalt er instrueret af Christian Lollike. Det blev altså en kæmpe aften for Christian Lollike, som også modtog Hædersprisen for sit afgørende virke i dansk scenekunst. Hædersprisen gives til en scenekunstner, der gennem mange år har spillet en stor rolle for dansk scenekunst. En aktiv scenekunstner, der ikke bare i den forgangne sæson, men gennem en årrække på enestående vis har bidraget til en positiv udvikling af scenekunsten i Danmark.

Iben Hjejle modtog prisen for Årets Hovedrolle for sin nærværende og mangefacetterede indsats i Lægen på Folketeatret, og Mikkel Becker Hilgart modtog Årets Birolle for sin humoristiske præstation i Vi betaler ikke! på Nørrebro Teater. Årets Samspil gik til Bodil Jørgensen og Jens Albinus for deres dynamiske samspil i Indenfor murene på Det Kongelige Teater, mens Christian Hetland modtog Årets Solopræstation for sin intense og overbevisende rolle i En lykkelig slutning på Aarhus Teater.

Årets Særpris gik i år til til Mør Collective’s surrealistiske og poetiske musikperformance Symphony of Solitude — S.O.S., Mør Collective, mens Brancheprisen – Årets Teater, den eneste pris som ikke nomineres og vælges af Reumertjuryen, men af Dansk Teaters medlemsteatre, gik til det enestående og inspirerende byrumsteater Teatergrad.

Det var den talentfulde værtsduo af skuespillerne Rikke Westi og Marie Knudsen Fogh, der med humoristisk samspil og charme, førte publikum gennem et festligt show med masser af gæster og indslag, instrueret og skrevet af instruktør Johan Klint Sandberg og dramatiker og manuskriptforfatter Anna Skov.

Anerkendelse til erfarne kunstnere

Flere af priserne ved Årets Reumert 2024 løb til en række stærke og erfarne navne. Det kom bl.a. til udtryk i Årets Instruktør, der gik til Nathalie Mellbye for Traum (Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagni), Årets Dramatiker, som Sophie Zinckernagel modtog for Aller Dybest Nede (Bådteatret). Derudover modtog Laura Rasmussen prisen for Årets Scenedesigner/Scenograf for Margrete I (Teatret Møllen) og Elisabeth Jansson gik med prisen som Årets Sanger for Titus (Det Kongelige Teater).

Årets Talenter

Aalborg Teaters Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet udløste en talentpris til skuespiller Nicolai Duckert Perrild. Desuden modtog danser Alvilda Aja Faber Striim (It’s so cute I’m gonna die, Blaagaard Teater og Gunilla Lind Danseteater), musicalperfomer Kathrine Lemmeke Madsen (Avenue Q, Fredericia Teater), skuespiller Rosemarie Mosbæk (Mågen, Odense Teater) og skuespiller Ludvig Brostrup (Hyper Switch Ultra Faggot, Teater Pytram) også hver især en af de i alt fem talentpriser.