Efter en begivenhedsrig weekend, hvor Fredericia summede af liv og musikalitet, er det første Musicalens Folkemøde nu afsluttet. Byen, der allerede er kendt som Danmarks musicalhovedstad, har endnu engang understreget sin status med en række velbesøgte arrangementer, der tiltrak både lokale borgere og branchefolk fra nær og fjern.

Teaterdirektør for Fredericia Musicalteater, Thomas Bay, er begejstret over folkemødets succes og den støtte, det har modtaget:

– Alle arrangementer var velbesøgt. Helt ufortrødent og med stor stolthed var det en super succes. Både branchen og borgerne bakkede op. Det var hamrende fedt, siger han.

Thomas Bay med lektor og uddannelsesansvarlig for Den Danske Scenekunstskole i Fredericia, Bjørg Gamst. Foto: AVISEN

Folkemødet, der løb fra fredag til søndag, bød på en bred vifte af aktiviteter, fra energiske koncerter til dybdegående paneldebatter, hvor deltagerne kunne få indsigt i musicalens verden, både på og bag scenen. Det var ikke blot en weekend med underholdning, men også en platform for faglig udveksling og fællesskab. Thomas Bay fremhæver vigtigheden af denne kombination:

– Det bakker jeg op om. Kombinationen af noget af det med oplevelse, men også tale om alt det bagved. Der kom fede spørgsmål fra det menige publikum. Der var virkelig gang i den,siger han og understreger, hvordan festivalen formåede at engagere deltagerne på flere niveauer.

Det var ikke kun de musikalske oplevelser, der gjorde indtryk. Paneldebatterne trak også stor opmærksomhed, hvor både publikum og branchefolk kunne diskutere og dele erfaringer om musicalens rolle og udvikling. En af de debatter, der blev særligt godt modtaget, var en dybdegående samtale om musicalens betydning i Danmark, hvor prominente skikkelser fra branchen delte deres indsigt.

– Jeg overværede blandt andet selv en paneldebat – mega spændende debat. Der er blevet skabt fællesskaber, men også faglighed. Jeg er stolt over det her. Det bliver forhåbentligt noget, vi kan vende tilbage til, siger Kultur- og Idrætsudvalgsformand Peder Tind (V), der deltog aktivt i flere af weekendens arrangementer.

Festivalen har sat et tydeligt aftryk på både deltagerne og arrangørerne. For Thomas Bay og resten af holdet bag Fredericia Musicalteater har folkemødet været en kærkommen mulighed for at skabe en tættere forbindelse mellem teatret, lokalsamfundet og musicalbranchen.

– Vi skal drømme om, hvor det kan bevæge sig hen. Det var rigtig godt. Forhåbentligt skal det have et langt liv, siger Bay og ser frem til, hvordan folkemødet kan udvikle sig i fremtiden.

Stolt Kultur- og Idrætsudvalgsformand

Fredericia har gennem årene opbygget en stærk tradition inden for musical, og med Musicalens Folkemøde er denne tradition blevet yderligere forstærket. Arrangementet har ikke blot været en midlertidig begivenhed, men en katalysator for noget større. Deltagerne har kunnet opleve en festival, der formåede at kombinere det bedste fra underholdningens verden med dyb faglighed og fællesskab.

– Jeg kan konstatere, at det har været et fantastisk folkemøde. Jeg er stolt over det her,” gentager Peder Tind, der håber på, at folkemødet vil blive en årligt tilbagevendende begivenhed.

Med Musicalens Folkemøde har Fredericia endnu engang cementeret sin position som en central by for musicalgenren i Danmark. De mange positive reaktioner fra både publikum og deltagere vidner om en weekend, der ikke bare har skabt gode minder, men også har plantet frøene til en tradition, der kan vokse og udvikle sig i de kommende år. Når byen igen ser frem mod næste års folkemøde, er der ingen tvivl om, at forventningerne vil være høje, og at ambitionerne kun vil vokse. Fredericia har vist, at den ikke bare kan arrangere en festival – den kan skabe en bevægelse, der samler folk om en fælles kærlighed til musicalen, og som vil sætte sit præg på byen i mange år fremover.