Den 28-årige mand, der blev anholdt og sigtet for flere tilfælde af brandstiftelse i Fredericia, er blevet løsladt efter grundlovsforhør i Kolding. Anklagemyndigheden har kæret afgørelsen til landsretten. Hele sagen blev afholdt bag lukkede døre, og flere detaljer er derfor stadig uklare for offentligheden.

Manden blev sigtet for at have startet flere brande i Fredericia. Det begyndte i Danmarksgade omkring klokken 00:30, hvor en mindre brand opstod. Omkring en halv time senere blev der anmeldt endnu en brand, denne gang ved Dinoland på Nørrebrogade. Her var der ild i to varebiler, en parkeret sættevogn, og en industribygning.

Cirka kl. 01:40 modtog politiet en tredje anmeldelse om brand, denne gang på Jernbanegade i Fredericia. Her var der ild i flere busser, som udbrændte.

Sydøstjyllands Politi har anholdt den 28-årige mand i forbindelse med disse brande. Efterforskningen er i fuld gang og vil bl.a. afdække, hvorvidt der er en sammenhæng mellem de forskellige brande, samt om der er tale om forsætlig brandstiftelse.

Sydøstjyllands Politi har via det sociale medie X oplyst, at den 28-årige vejlenser nu er løsladt. Det er endnu uklart, hvad der førte til denne beslutning, men anklagemyndigheden har kæret sagen til landsretten, hvilket indikerer, at man ikke er færdig med at undersøge omstændighederne omkring brandene.