Mette vil knokle for at samle Fredericia

Mette Pyrdol Christensen har siden maj 2023 været ansat som detail- og oplevelseskonsulent i Business Fredericia, her besøger hun blandt andet byens butikker. Hun møder butiksejere, der virkelig vil byen, nu skal alle blot køre i samme bus.

Mette Pyrdol Christensen har 30 års erfaring fra detailbranchen, hvor hun blandt andet har arbejdet med salg, marketing, kommunikation, butiksindretning og konceptudvikling. Senest kommer hun fra en stilling som Marketing Planning Manager hos Zizzi Danmark, hvor hun i samme virksomhed startede som Retail Concept Responsible. Udover Zizzi Danmark, kan Mette også skrive Bestseller, BTX Group og Riis Retail på CV’et. Det har været en naturlig del af Mettes hverdag at yde den bedste support og sparring til et stort antal retail butikker både lokalt, nationalt og internationalt.

– Jeg er startet som detail- og oplevelseskonsulent i Business Fredericia i maj måned, hvor jeg har den funktion, at supportere Fredericia Shopping. Jeg har to kastetter på og supportere selvfølgelige også de øvrige butikker i byen, men jeg har en funtkion, hvor jeg blandt andet laver det praktiske arbejde for Fredericia Shopping, fortæller Mette Pyrdol Christensen og tilføjer:

– Der er en bestyrelse i Fredericia Shopping, som alle sammen er ansatte eller indehavere i butikker, så jeg er deres praktiske hånd, hvor jeg er behjælpelige med arrangementer, beslutninger og så sørger jeg for at booke og faciliterer. Det er også mig, der indkalder til møder, skriver referater og ligende ting.

Selvom titlen er ny, er det ikke nyt, at Business Fredericia og Fredericia Shopping har haft folk til denne rolle, men titlen er skiftet. Hun vil bringe sin erfaringer fra større virksomheder, og det at tale sammen ind i rollen.

– Jeg synes, det er fint. Det er en ny titel, jeg har fået, men jeg kommer fra en baggrund, hvor jeg har været bindeled mellem forskellige afdelinger i større virskomheder, så jeg ser hele Shopping, som én stor virksomhed, hvor jeg er deres bindeled til Fredericia Shopping og Business Fredericia, men også til de ting, der sker i forhold til kommunen og Visit Fredericia, fortæller Pyrdol Christensen og uddyber:

– Vi er én stor virksomhed, så jeg ser det som om, jeg er deres talerør, og det er den tillid, jeg skal have opbygget hos butikkerne. Jeg har ikke været der så lang tid endnu, men jeg håber på, at jeg kan udvikle den tillid, så de også kan bruge mig den modsatte vej.

Når Mette Pyrdol Christensen går rundt møder hun mange, der virkelig vil Fredericia, og det glæder hende, og det er et stort potentiale for at samle byen.

– Det er at gå rundt og tale med dem og lytte, og bare være imødekommende overfor dem, så det er egentligt bare at gå rundt og være “mig” på eller anden måde og være rigtig, det er også et vigtigt ord.

– Jeg bliver taget godt imod, når jeg er rundt. Jeg bliver mødt af, at der er udfordringer i butikkerne, som jeg skal lytte til, men generelt set har jeg kun mødt postive folk og så har de udfordringer, som jeg skal tage med videre, fortæller Mette.

Samarbejdet og sammenhold skal styrkes, og mulighederne herfor er til stede. Alle vil Fredericia.

– Jeg kunne ønske, at samarbejdet var bedre på en måde. Jeg er 100 procent sikker på, at når jeg taler med de andre, så vil alle Fredericia det bedste og vi har et stort ønske om at vise vores by frem og fremstå godt udadtil, men der er altid noget med, at man ikke er lige gode venner og man har forskellige indgangsvinkler til det, og jeg kunne godt tænke mig, at vi fik samlet byen. Man behøver ikke være enige om alt, men vi har en fællesfront, alle kommer ind i bussen og kører samme vej, fortæller Mette, der samtidig mener, at dialog er vejen, og vi er tæt på at samle.

– Det er jeg sikker på, at man godt kan og det kræver arbejde. Man skal rundt til folk og få talt om de ting og også have dialog omkring det, men jeg er helt sikker på, at man kan lære at se hinandens styrker, selvom der kan være yderpunkter, men hvis der er vilje, er der vej.

Mette Pyrdol Christensen arbejder lige nu på at indsamle viden, der gør en forskel.

– Jeg er igang med at skabe at billede af, hvordan byen hænger sammen og derfra sætte indsatser ind, der gør, at vi kan samles omkring det og vi begynder også at lytte til folk og samles i små grupper, men lige nu er det spørgsmål om, at jeg får dannet mig et billede af det hele sammen med bestyrelsen og går tilbage til min chef Kristian Bendix Drejer (erhvervsdirektør hos Business Fredericia red.) og får fortalt, hvad jeg ser og hører og hvad vi kan gøre for, at vi fremadrettet kan skabe et godt sammenhold.

– Det er skruet sådan sammen, at Fredericia Shopping er en forening under Business Fredericia og på den måde hænger det sammen, og vi arbejder sammen på kryds og tværs.

– Business Fredericia har nogle punkter, hvor Business Fredericia kan presse kommunen på en anden måde end, hvis man er en lille butik i byen og så kan vi gå fælles og vi kan også gå til kommunen, men også bruge Business Fredericia til at komme med vores udfordringer eller de ting, vi har at komme med og samtidig har den enkelte butik mulighed for at trække på de ressourcer, der er i Business Fredericia, da vi har forskellige erhvervskonsulenter med kompetencer indenfor forskellige områder, som man kan trække på.