DMI har udsendt en advarsel om, at mandagens vejr sandsynligvis vil give os torden og skybrud. Denne advarsel gælder for hele Danmark, bortset fra Bornholm.

En koldfront kommer ind over Danmark fra vest og vil ændre vejret i løbet af natten og mandagen. Selvom vejrudsigten er lidt usikker lige nu, ser det ud til, at der kan komme både torden og skybrud både i løbet af og efter at koldfronten er passeret. Det ser ud til, at vejret bliver værst over Sjælland og det nordøstlige Jylland.

Efter en dejlig varm weekend, kommer der altså et vejrskifte. Koldfronten vil begynde at påvirke vejret på vestkysten i løbet af natten, og bevæge sig langsomt østpå. I kølvandet på koldfronten kommer der ustabil luft, der kan give regn- og tordenbyger. Når solen står op, vil disse byger blive kraftigere, og der kan komme skybrud og torden. Med skybrud menes der mere end 15 mm regn på kun 30 minutter.

– Mandag kl. 10:00 til mandag kl. 14:00 i Fredericia. Der er risiko for tordenbyger og lokale skybrud. Der kan lokalt falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 min, skriver DMI.

Så efter en weekend med masser af sol og varme, bliver starten på den nye uge altså lidt mere våd og urolig. Husk paraplyen, når du går ud af døren mandag morgen!