https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Klejnsmed Malthe Smedegaard Mortensen fra Fredericia er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2023 uddeles fredag d. 29. september i København.

Det er 21. år i træk, at Industriens Uddannelser, Dansk Industri, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne uddeler Metalindustriens Lærlingepris (ML-Prisen) til de dygtigste lærlinge.

Prisoverrækkelsen er en af de vigtigste hyldester af faglærte, og den finder sted fredag d. 29. september 2023.

Foruden de dygtige nyuddannede er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring. Og for dem, der ikke kan være blandt publikum på dagen, bliver ML-Prisen 2023 også live-streamet på Industriens Uddannelsers Facebook-side.

Topkarakter og sociale kompetencer

Det er et fællestræk for Malthe og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Malthe Smedegaard Mortensen har gået på EUC Lillebælt og været i lære hos L. Østergaards Maskinfabrik A/S. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden. I indstillingen lyder det blandt andet:

– Malthe var den type elev, alle undervisere er glade for: Ivrig efter at lære, nærværende og altid klar. Han gik foran sine kammerater for at vise vejen til trods for, at han var den yngste i klassen. Malthe stillede også op, når skolen havde folkeskoleelever og elever fra udlandet på besøg – han var altid frisk på at dele ud af sin erfaring.

Selv giver Malthe følgende bud på, hvorfor han er blevet indstillet til ML-Prisen.

– Jeg må have gjort noget rigtigt. Jeg kan mine ting, jeg er dygtig og god til at hjælpe, når nogen spørger, siger Malthe Smedegaard Mortensen.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye deltager i prisoverrækkelsen

Mattias Tesfaye, der er Børne- og undervisningsminister, deltager i prisoverrækkelsen. Det sker sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og underdirektør i DI, Signe Tychsen Philip, og forbundssekretær i Dansk Metal og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, som vil overrække statuetter og diplomer til prismodtagerne. De vil alle tre hver især holde tale.