Mandag eftermiddag var en særlig dag ved Bridgewalking Lillebælt, hvor kunstner Søren Elgaard afslørede sit nye værk, der nu pryder de nye toiletfaciliteter. Begivenheden markerede ikke blot et kunstnerisk højdepunkt, men også en fejring af de nyligt indviede faciliteter, herunder det nye åbningscenter, der åbnede for tre uger siden.

Ferniseringen startede med en åbningstale af bestyrelsesformand Henrik Neelmeyer. Neelmeyer berettede om den spændende proces med Søren Elgaard, der har arbejdet intenst på dette projekt. Han udtrykte sin begejstring for resultatet og den ære, det var at arbejde sammen med Elgaard.

– Jeg tog mig den tid for noget tid siden at ringe og forstyrre Søren, sagde Neelmeyer og afslørede Søren Elgaards forhold til broer.

Efter Neelmeyers tale tog Søren Elgaard selv ordet. Med stor entusiasme fortalte han om sin inspiration og arbejdsproces. Hans maleri, som nu hænger på toiletfaciliteterne, er et storslået billede af Den Gamle Lillebæltsbro, set fra den unikke højde, som Bridgewalking tilbyder. Denne udsigt, der er kendt for sin betagende skønhed, er nu foreviget i Elgaards værk.

– Nogen gange kan man ikke forklare en passion for noget, jeg ved bare jeg har det, jeg har set mange broer omkring i verden, forklarede Elgaard.

Se her hvad billedkunstner Søren Elgaard sagde til ferniseringen.

Da det hvide klæde endelig blev trukket af maleriet, afslørede det et imponerende syn. De fremmødte udtrykte deres beundring med spontane klapsalver og anerkendende kommentarer. Den Gamle Lillebæltsbro, i al sin majestætiske pragt, var fanget i Elgaards karakteristiske stil og gav de nye faciliteter en kunstnerisk dimension.

Efter afsløringen flyttede festlighederne udenfor toiletbygningen, hvor gæsterne kunne nyde mousserende vin og kransekage. Der blev skålet og snakket, og stemningen var præget af glæde og fællesskab.