FHK er på en foreløbig andenplads efter, at de torsdag aften vandt 27-24 på hjemmebane mod TTH Holstebro, og den helt store forskel på de to hold var Sebastian Frandsen.

FHK og TTH Holstebro tørnede sammen torsdag aften landsholdspausen i sidste uge. Kampen fandt sted i thansen Arena, hvor 1.837 overværede kampen, og de kunne se TTH Holstebro komme til kampen i en svækket udgave. De var uden norske Thomas Boilesen, foruden de langtidsskadede Jonas Porup og Johan Meklenborg.

Status for FHK var den samme som før landsholdspausen. Det betød, at Thorsten Fries og Jonas Langerhuus fortsat var ude, men til gengæld havde FHK alligevel en enkelt ændring i truppen. Jonas Kruse var blevet erstattet af Lukas Karlskov, der er naturlig venstre fløj. Han var derfor et naturligt supplement til Martin Bisgaard med på bænken i tilfælde af, at det skulle være nødvendigt, og det blev det. Undervejs i kampen brændte Bisgaard seks forsøg, og scorede uvant ingen mål.

Fra start var det en usikker omgang håndbold, bortset fra de første par minutter, hvor målene væltede ind, men det skulle ikke vise sig at blive det retmæssige kampbillede. Særligt TTH Holstebro havde det mere end svært angrebsmæssigt. Samtidig lykkedes det af og til at få sat noget fornuftigt angrebsspil. Ofte orkestreret af Anders Martinusen, der enten havde sidste eller næstsidste hånd på bolden.

En spiller skilte sig dog markant ud i den første del af kampen. FHK-keeper Sebastian Frandsen stod med en imponerende redningsprocent på 71 procent efter 12 minutter. Netop efter 12 minutter indtraf en episode, der fik sat tilskuerne i kog. TTH var i angreb, og så gik gæsternes Nikolaj Markussen mod mål, og dykkede foran Reinier Taboada lige foran FHK’s berømte fanblok, blok H, hvor HK Ultras hører til. Dommerparret Lars Hansen og Nicklas Mark Pedersen takserede det til en udvisning til cubaneren.

Det fik publikum i thansen Arena til at pifte konstant af Markussen. I første omgang brændte han til deres store jubel, men to scoringer i træk efterfølgende fik han lagt en dæmper på det pres, som han var under, og samtidig gjorde det, at TTH Holstebro kom bedre med og reducerede til 8-7 efter 20 minutter.

Holdet, der i var i teten, var dog stadig FHK. Grebet blev strammet i slutningen af første halvleg, og fredericianerne endte derfor med at gå til pause foran 15-12.

Fra anden halvlegs start kom TTH bedre med igen. Udligningen kom til 17-17 efter, at FHK startede skidt ud angrebsmæssigt, og samtidig ikke fik fat defensivt. Det lykkedes dog fredericianerne at få sat en prop i. Sebastian Frandsen diskede op med de nødvendige redninger, og i angrebet begyndte Kristian Stoklund at gribe dirigentstokken som set så ofte før.

Det blev for meget for TTH-træner Arnor Atlason ved stillingen 20-18. Det gav TTH et momentum et par minutter senere. Ved stillingen 21-20 havde gæsterne to gange chancen for at udligne, men begge gange blev muligheden formøblet.

adp-as.dk

Derefter begyndte FHK stille og roligt at trække fra igen. Med fem minutter igen synes kampen afgjort, da FHK havde fået gang i angrebet igen, og bragte sig foran med 25-21, da Kristian Stoklund scorede på straffekast, men selvom kampen synes afgjort var der ved at gå lidt panik i den før lukketid.

Gudmundur Gudmundsson ville være sikker på sejren og forlangte timeout med knap et minut igen ved stillingen 26-24. Et mål til ville endegyldigt lukke kampen, men Reinier Taboada tog en forhastet beslutning og skød bolden over mål med et underhåndsskud, der manglede kvalitet.

Det endte dog ikke med at få betydning for kampens udfald. TTH Holstebro smed efterfølgende bolden væk, og så kunne FHK spille bolden rundt, og endte med at spille Anders Martinusen fri, og han svigtede ikke. Med hans femte mål cementerede højrebacken sejren, som endte med at blive på 27-24, og det betyder, at FHK er på en foreløbig andenplads i ligaen, og sejren skyldes ikke mindst Sebastian Frandsen, der fra start til slut viste sit værd i målet. Han endte med en redningsprocent på 42,11 procent, og da der var brug for det, da kampen var tæt, trådte han i karakter og lukkede gardinet ned for målet.

Næste gang FHK løber på banen er den 18. november, hvor modstanderen er Bjerringbro-Silkeborg på udebane.