Lørdag den 4. og søndag den 5. maj holder Louis Nielsen Fredericia lukket, da alle medarbejdere er inviteret til stor fest. De skal fejre, at butikken sammen med de øvrige Louis Nielsen-butikker for andet år i træk er blevet kåret som Danmarks bedste arbejdsplads.

Der er ingen tider til synstest med sundhedstjek eller mulighed for at kigge på nye briller hos Louis Nielsen Fredericia i weekenden den 4. og 5. maj. Medarbejderne er nemlig inviteret til det årlige seminar og fest med kolleger fra alle butikker i hele landet.

I år har de noget særligt at fejre. Louis Nielsen har for andet år i træk netop modtaget prisen som Danmarks bedste arbejdsplads.

Derfor sætter chefoptiker Michael Biegala, som ejer butikken, et skilt i vinduet om, at butikken holdet lukket hele weekenden – ligesom kædens øvrige butikker.

To år i træk som Danmarks bedste arbejdsplads

Louis Nielsen prioriterer at få alle medarbejdere samlet, og lukker derfor butikkerne i hele landet denne weekend, forklarer administrerende direktør for Louis Nielsen Mads Nygaard.

– Vi har en stærk kultur og holdånd i og på tværs af butikkerne. Det er vigtigt for os at mødes og dyrke det fællesskab til vores årlige seminar. I år skal vi samtidig fejre, at vi igen er kåret som Danmarks bedste arbejdsplads. Da det i høj grad er medarbejdernes fortjeneste, skal alle have mulighed for at komme med til festen, siger han.

Mads Nygaard er især stolt af, at Louis Nielsen som en del af detailhandlen er blevet kåret som den bedste arbejdsplads på tværs af brancher. Prisen er givet på baggrund af en anonym spørgeskemaundersøgelse, som 92 procent af de ca. 1000 medarbejdere har svaret på.

– Vores medarbejdere kan ikke arbejde lige så fleksibelt, og de er mere på benene end i andre brancher, men den slags betyder ikke alt. I vores trivselsundersøgelse kan vi se, at fællesskabet og de menneskelige relationer med kollegerne betyder allermest. Derfor er det også naturligt for os at give dem mere af det – blandt andet ved at samles til stor fest, siger Mads Nygaard.

Kåringen af Danmarks bedste arbejdspladser er lavet i april af den internationalt anerkendte arbejdskulturorganisation Great Place to Work.