For en stund, slår han fast, men alligevel med en stor portion optimisme for fremtiden åbner Henrik Eriksen vinforretning igen. En pop-up-vinforretning, der er klar til at levere vin og andre lækkerier frem mod julen 2023.

Henrik Eriksen kunne ikke lade være. Han er stadig selvstændig, og har stadig mange jern i ilden, og så er der en ting, der aldrig er ruster: Kærligheden til vinen.

Henrik Eriksen er kendt i Fredericias vinverden. Fredericianeren fik oprindeligt smag for vinbranchen som elev i Føtex tilbage i 2004. 10 år senere åbnede han sin første vinforretning i 2014, som han senere flyttede fra og endelig solgte i 2017. Nu har Eriksen atter taget skridtet ind i vinbranchen efter at have solgt sin vinbutik for fem år siden. Denne gang vender han tilbage med et nyt koncept: en pop-up vinbutik.

– Jeg havde mulighed for at låne et lokale i Jyllandsgade, og det var jo en oplagt placering til en vinforretning. Jeg åbnede også kort sidste år på Vesterbrogade, og det var virkelig populært, så nu prøver vi igen – bare helt centralt, forklarer Eriksen.

Jyllandsgade 23 er stedet, hvor Eriksen vil levere et vinkoncept, der matcher årstiden. Han arbejder også i kulissen for at tilbyde vinsmagninger.

– Min første forretning lå i nummer 29, og det her er nummer 23, det tænker jeg, der er noget synergi i. Placeringen er i hvert fald fremragende. Konceptet er det samme som altid. Der er vin, spiritus, øl og der kommer måske noget nyt, jeg har en måned mere at køre på i år. Jeg arbejder også på at arrangere nogle vinsmagninger. Den 8. december kommer min leverandør blandt andet også til byen for at skænke vin ud.

Henriks langvarig passion for vin, er aldrig stoppet med at sælge vin, han var også forbi Meny som købmand i en periode, hvor han også nød at arbejde med vinen, men beslutningen om at åbne pop-up butikken blev taget for nogle måneder siden, og forberedelserne har været i fuld gang. Butikken vil have et særligt fokus på de kommende højtider, jul og nytår, og vil derfor fokusere mere på rødvin og gin fremfor rosé og hvidvin, suppleret med chokolade og andre specialiteter.

– Nogle gange skal man gribe mulighederne, når de byder sig, og det gjorde jeg her. Det tog for alvor fart henover sommerferien, og jeg nyder virkelig at sælge vin, hvilket jeg i øvrigt stadig gør i mit firma generelt, nu åbner vi bare en butik også. Jeg har fået en god placering i år. Det at have en butik i centrum er noget andet. De mennesker, der går rundt i en gågade er ofte ude at se sig omkring. Butikken, som jeg håber nu, var faktisk præcis det lokale, jeg gik efter, da jeg åbnede butik i Jyllandsgade oprindeligt. Det er lidt sjovt at være der nu.

Med en ambition om at skabe liv i gaden, vil den nye vinforretning i første omgang kun have åbent tre dage om ugen: torsdag, fredag og lørdag. Kunderne kan holde sig opdateret om åbningstider og dage via Eriksens Vinhandels Facebook-side. Eriksen ser frem til at forny sin passion og byde fredericianerne på kvalitetsvin og hyggelige stunder i den temporære butik.

Torsdag den 9. november slår Eriksen dørene op første gang.

– Åbningstiderne er ikke faste endnu, men udgangspunktet bliver torsdag, fredag og lørdag. Men der kommer flere åbningsdage, det er også oplagt at holde åbent op mod jul. Juleaften falder søndag den 24., så det er oplagt,