Fredericia Lærerkreds holdt fredag eftermiddag generalforsamling. Formand Per Breckling blev genvalgt, og han benyttede årsberetningen til at komme med stikpiller til byrådet, der har vedtaget en vision om at være børnefamiliernes førstevalg. Det samtidig med, at der få måneder inde i dette års budget er overskridelser på skoleområdet, sagde Breckling.
På generalforsamlingen, der blev afholdt i Fredericia Idrætscenter med 150 deltagere, blev Per Breckling genvalgt som formand. Næstformand Christian Ellekrog blev genvalgt, og det samme gjorde kredsstyrelsesmedlemmer Line Illum og Marianne Herlufsen, mens Andreas Holmgaard Jensen blev valgt ind som kredsstyrelsesmedlem. Et forslag om, at kredsbestyrelsen fremover bliver med fem medlemmer og ikke seks, blev vedtaget, og så blev der lagt op til, at Fredericia Lærerkreds’ arbejde fremover bliver mere IT-baseret.
I årsberetningen gik Per Breckling en række emner igennem. Han startede ud med at kommentere på, at der er nedsat et politisk udvalg, der skal se på, om der skal bygges en ny folkeskole eller foretages renoveringer.
– Byrådet har nedsat et såkaldt §17 stk. 4 udvalg, der skal se på mulighederne for at renovere Kirstinebergskolens afdelinger Indre Ringvej og Havepladsvej, alternativt bygge en helt ny skole som afløsning for matriklerne. Udvalget skal samtidig se på en løsning på Frederiksoddeskolens afdeling B, der i øjeblikket har til huse i pavilloner på Kommunikationsvej. Fredericia Lærerkreds har for udvalget kort kunne bidrage med vores vinkler på begge punkter. Vi har bidraget med at udtrykke den frustration, som vores medlemmer føler over i meget lang tid, flere år, ikke at kunne vide, hvad der skal ske med deres arbejdsplads. En afklaring på begge udfordringer jo før jo bedre – tak, sagde Per Breckling blandt andet.
Per Breckling noterede også i talen, at det vedtagende budget 2024 ikke viste sig at holde på skoleområdet allerede i januar. Det knyttede han også ord på vejen:
– Jeg havde ikke forestillet mig at skulle stå på generalforsamlingens talerstol i år og faktisk kunne sige det samme som sidste år. Jeg må desværre gentage mig selv: Den økonomiske situation i Fredericia Kommune på skoleområdet er meget lig den situation, vi oplevede sidste år. Lad mig sige det lige ud af posen til at starte med og efterfølgende uddybe og forklare. Det er mig ganske ubegribeligt, at eleverne i folkeskolen, forældre til elever i folkeskolen og i særdeleshed at lærerne i folkeskolen skal tage konsekvenserne af en gentagelse af et budgetforløb, hvor almenskolerne ender med at skulle spare ved at lærerstillinger på stribe nedlægges. At Fredericia Kommune ved gentagne besparelser på almenskolen samtidig vedtager en vision om, at Fredericia skal være børnefamiliernes førstevalg, det skriger til himlen, sagde Per Breckling og fortsatte:
– Hvad gør vi så herfra, ja først og fremmest offentliggør vi denne beretning, og den sendes direkte til administration og politikere, derefter debatterer og forhåbentlig vedtager vi en resolution til politikere og administration. Vi fortsætter med at gøre opmærksom på, at den økonomimodel vi har, ikke virker, den skal laves om, så der kan sættes hegn om folkeskolens økonomi, jo før jo bedre. Hvis det ikke kan nås til budget 2025, så må politikerne alligevel beslutte et økonomisk hegn om folkeskolen. Vi skal vel ikke opleve det samme økonomiske rod i budget 2025, når vi når januar 2025, eller skal vi? Og kan vi så igen igen se frem til et tocifret antal stillingsnedlæggelser på skoleområdet, lærere der siger op, der ikke bliver erstattet, funktioner og opgaver, som ikke bliver løst eller hænger, lærere der umuligt kan nå at lykkes med deres opgaver, med frustration, stress og i værste fald sygdom mv. til følge.