Torsdag blev en borger udsat for et tricktyveri på Hyldevænget i Fredericia. Gerningsmanden, der udgav sig for at være ansat i Danske Bank, kontaktede offeret med en overbevisende historie om at hjælpe til med at forhindre svindel mod offerets bankkonti.

Ifølge politiets døgnrapport blev offeret kontaktet midt på eftermiddagen og ført bag lyset af den falske bankansat. Tricktyveren overtalte den forurettede til at udlevere sit dankort og tilhørende pinkode samt en større sum kontanter. Tricktyveren argumenterede for, at disse forholdsregler var nødvendige for at “sikre kontanterne” og beskytte mod yderligere svindel.

Situationen eskalerede, da den forurettede blev overbevist om, at en kurér fra Post Nord ville afhente hendes værdigenstande for sikker opbevaring. Hun endte med at udlevere i alt 35.000 kroner kontanter, hvoraf 34.000 kroner blev trukket fra hendes kort gennem databedrageri.

Gerningsmanden beskrives som værende mellem 175 og 180 cm høj og slank af bygning. Han talte dansk og var klædt i joggingbukser. Han bar også en mørk tophue, og yderligere bar han en hvid konvolut og en mobiltelefon