Det Konservative Folkeparti i Fredericia foreslår, at H.M. Kong Frederik den X. får sit monogram på Kongens Port som en folkegave fra Fredericia til Kongen.

Fredericia har en lang og tæt tilknytning til Kongehuset. Byen blev oprindeligt tænkt som hovedstad og navngivet Frederiksodde efter Kongen, hvilket skaber en enestående forbindelse. Gennem tiden har Fredericia haft en særlig tilknytning til konger med navnet Frederik, hvilket styrker båndet til vores nye Konge. Byen blev grundlagt af Kong Frederik den 3., Kong Frederik den 4. inviterede de reformerte til Fredericia, og Kong Frederik den 7. boede her i 5 år og grundlagde forløberen til Fredericia Teater. H.M. Kong Frederik den X. startede sit første Royal Run som konge ved Kongens Port, hvilket symboliserer byens historiske forbindelse til kongehuset.

– Vi har en pligt til at værne om vores unikke historie. Fredericia Vold og det kommende fæstningscenter danner rammerne om Fredericias fortælling, hvor Kongehuset spiller en central rolle. Kongelige besøg skaber en særlig stemning i Fredericia, stærkere end andre steder. Dette blev tydeligt under H.M. Dronning Margrethe den 2.s besøg sidste år og H.M. Kong Frederik den X.s besøg til Royal Run i år, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Derfor håber Det Konservative Folkeparti, at Kongehuset vil tage imod en invitation til at afsløre Fredericias folkegave til H.M. Kongen.

Byrådsgruppen har drøftet forslaget med Fredericia Konservative Ungdom, hvis formand, Caroline Kyster, udtaler

– Vi har alle set, hvor meget det betyder for selvforståelsen i Fredericia, at vi har besøg fra Kongehuset. Vi bakker fuldstændig op om byrådsgruppens forslag og håber, at det resterende byråd kan se perspektiverne i forslaget.

Også Det Konservative Folkepartis vælgerforening støtter forslaget.

– Konservative har altid stået for Gud, Konge og Fædreland. Historien har en særlig betydning i Fredericia, og den er noget, vi kan samles om – siger formanden Claus Olesen.

Den Konservative Byrådsgruppe fremsætter forslaget på det næste byrådsmøde den 17. juni.