For de bekymrede grundejere i Egeskovvej-området i Fredericia, der håbede på afklaring den 4. juli, venter en endnu længere periode med usikkerhed. Retsafgørelsen om deres ret til helårsbeboelse i deres kolonihavehuse er blevet udsat.

Grundejere i dette område har i de seneste måneder kæmpet en intens juridisk kamp med Fredericia Kommune, som har politianmeldt 55 grundejere for ulovligt at bo hele året rundt i deres kolonihavehuse. Dette strider imod den nuværende lokalplan, som kun tillader huse op til 80 kvadratmeter og 21 kvadratmeter til skure.

Den 4. juli skulle have bragt en afklaring, men den længe ventede afgørelse er nu blevet udsat. Brian Dahl, formanden for Grundejerforeningen af 1956, som repræsenterer de berørte husejere, blev informeret om den ændrede dato.

– De udsatte sagen til i næste uge, men vores advokat og kommunen blev enige om, at det ikke gav mening at tage den i ferietiden. Sagen blev derfor udsat til den 8. august, siger Brian Dahl.

Brian og de andre grundejere er naturligvis skuffede over den forlængede ventetid. Hvorfor den blev udsat, ved han ikke.

– Det må guderne vide, siger Brian med et skuldertræk.

Som det står nu, vil grundejerne og deres advokat skulle vente endnu en måned, før der kommer klarhed over deres situation. Med udsigten til en afgørelse den 8. august er håbet, at sommeren vil bringe gode nyheder for beboerne i kolonihaveområdet.

Indtil da fortsætter livet i kolonihaverne, men spørgsmålet om, hvorvidt disse haver kan betragtes som permanente hjem, hænger stadig over området. Uanset udfaldet af retssagen, er en ting sikkert: Dette er en sag, der vil forme fremtiden for kolonihavehusene i Fredericia, og potentielt i resten af Danmark.