KIF Kolding var bagud 16-13 ved pausen mod Skjern, men vendte kampen på hovedet i anden halvleg og vandt med 28-25.

Det lignede en lang dag på kontoret for KIF, der var bagud 4-1, og med deres situation taget i betragtning, med en sidsteplads i tabellen inden kampen, kunne det godt få koldingenserne til at knække allerede tidligt i kampen.

Det skete dog ikke. KIF lod sig ikke ryste, selvom de hurtigt kom bagud. Kampforløbet i første halvleg blev, at Skjern typisk fik oparbejdet sig en føring på tre-fire mål, og så fik KIF hentet dem ind til et mål, før Skjern derefter trak fra igen.

Det var også det, der banede vejen for Skjerns pauseføring. Skjern var foran 13-9, men så kom KIF op på 14-13, men med halvlegens sidste to mål gik Skjern til pause foran 16-13.

I anden halvleg vendte billedet. Magnus Brandbyge lukkede fuldstændig af i KIF-målet, og KIF udryddede de tekniske fejl, der havde præget deres spil i første halvleg. Til gengæld begyndte Skjern at spille dårligere i angrebet, og det gjorde, at KIF fik udlignet til 16-16 og faktisk kom foran 17-16. Skjern udlignede til 17-17, men derfra fik KIF initiativet.

KIF kom foran 24-20, men så fik Skjern tur i den med nogle kontrascoringer. Det gjorde, at de fik udlignet til 24-24, og kampen kunne tippe til Skjerns fordel, men det skete ikke. Ved stillingen 25-24 til KIF med knap tre minutter igen brændte Skjern et straffekast, og det gjorde, at kampen tippede til KIF’s fordel.

Da Skjerns Dan Beck-Hansen, mens vestjyderne var i boldbesiddelse, plantede en hånd i hovedet på KIF’s Sander Øverjordet og blev tildelt det blå kort (et rødt kort med mulighed for karantæne), betød det, at KIF kom på bolden, og med et mål af Erik Toft blev sejren slået fast.

Det hele endte med en KIF-sejr på 28-25, som betyder, at de på reglen om indbyrdes opgør kravler forbi Lemvig-Thyborøn og ikke længere er på sidstepladsen.