KIF Kolding synes næsten sikret mod direkte nedrykning fra den danske håndboldliga, men kampen for at forblive i landets bedste række er ikke helt vundet endnu. Selvom de er tæt på at sikre sig mod at rykke direkte ned i 1. division, lurer muligheden for nedrykning via nedrykningsspillet stadig i horisonten.

I dagens afgørende kamp mod Lemvig-Thyborøn har KIF Kolding en chance for at få slået fast, at de ikke rykker direkte ned. Forud for opgøret har Kolding et forspring på fire point over Lemvig-Thyborøn, hvilket stiller dem i en fordelagtig position.

KIF Koldings tidligere sejr i sæsonen mod Lemvig med 29-24 har ikke kun givet dem et psykologisk overtag, men også en konkret fordel, idet Lemvig nu skal vinde med mindst fem mål for at håbe på at kunne overgå KIF indbyrdes. Dette scenario virker dog langt fra realistisk, især når Lemvig også skal op mod Aalborg i sæsonens sidste runde – en opgave, der virker næsten uoverkommelig. For at KIF Kolding skal undgå direkte nedrykning, kræves det, at de ikke taber med mere end fire mål mod Lemvig-Thyborøn i dagens kamp.

Selvom KIF Kolding står til at undgå den direkte nedrykning, er der stadig en risiko for, at de kan rykke ned via nedrykningsspillet, afhængigt af sæsonens endelige udfald. Det understreger kun vigtigheden af dagens kamp og den kommende sidste runde for alle holdene involveret i nedrykningskampen.

Lemvig-Thyborøn står overfor en svær opgave. Ud over nødvendigheden af en stor sejr over KIF, skal de også præstere mod Aalborg og håbe på, at andre resultater falder ud til deres fordel. Det er en svær vej frem, og alt peger på, at KIF Kolding har sikret sig det bedste udgangspunkt for at undgå direkte nedrykning. Der er kampstart mellem Lemvig og KIF klokken 19:30.