For tredje gang indenfor kort tid har KIF Kolding præsenteret en spiller med fortid hos lokalrivalerne, Fredericia Håndboldklub. Denne gang er det målmanden Emil Tellerup.

Først var det Kristian Stoklund, siden fulgte Mathias Hedegaard trop tidligere på ugen og nu er turen kommet til Emil Tellerup.

Hedegaard er allerede tiltrådt i KIF Kolding, mens Stoklund og Tellerup tiltræder i KIF den 1. juli 2024. De kom begge til FHK i sommeren 2018, da klubben lå i 1. division, og siden markerede de sig begge som profiler i Fredericia-klubben, som de var med til at føre til bronzemedaljer i sidste sæson. Tellerup fik muligheden for at skifte væk, da han ville komme i overskud med tilgangen af Sebastian Frandsen og han indgik derfor en aftale med Lemvig-Thyborøn Håndbold for denne sæson. Det har dog hele tiden ligget i kortene, at han skulle videre igen efter sæsonen, og nu har han fremtiden på plads.

Før kampen mellem KIF og GOG blev den karismatiske målmand præsenteret på en tre-årig aftale gældende fra næste sæson.

– Da jeg fik muligheden for at blive Koldingspiller, var jeg ikke et sekund i tvivl. KIF Kolding har så længe, jeg kan huske, været en af Danmarks mest prominente klubber. Den håndbold arv der ligger i Kolding, glæder jeg mig ekstremt meget til at opleve på første hånd. Jeg synes ledelsen og trænerteamet har vist, at KIF Kolding er på rette vej, og jeg vil gøre alt for, at vi kan genskabe noget af fordums magi i Sydbank Arena, siger Tellerup.

I KIF afløser Emil Tellerup Magnus Brandbyge, der forlader klubben efter denne sæson. Hans fremtid er ikke offentliggjort, men TV 2 har tidligere erfaret, at han skifter til Skanderborg AGF Håndbold.