I løbet af den kommende weekend den 11. og 12. august vil Fredericia Sportsrideklub være vært for en begivenhed af særlig betydning for hestesportentusiaster og elskere af elegante hesteracer. Det er ingen ringere end Dansk Frieser Forbund, der har valgt klubben som det eksklusive sted for kåringen af de bedste frieserheste i Danmark.

Arrangementet vil strække sig over to dage, hvor det først og fremmest handler om at fremvise, bedømme og fejre denne smukke hesterace, der har en lang historie og tradition bag sig. Både fredag og lørdag vil være fyldt med spændende aktiviteter og smukke præsentationer.

Fokus på bedømmelser og præsentationer

Fredagen starter kl. 13:00 med indsyning og ankomst af heste, hvor de stolte dyr gøres klar til at blive fremvist. Senere på eftermiddagen, kl. 18:00 til 19:30, vil der være IBOP – en prøve, hvor hestenes evner og træningseffektivitet bliver vurderet.

En spændende del af programmet er Florian Fryso Cup, der finder sted fra kl. 19:30 til 20:10. Her vil de bedste hingste, vallakker og hopper i forskellige aldre præsentere deres skønhed og evner.

Lørdagens begivenheder starter allerede kl. 07:00 med indsyning og ankomst af heste, og dagen er fyldt med præsentationer af forskellige aldre og kategorier. Kl. 07:45 til 08:30 er der fokus på chipning af føl, hvilket er en vigtig procedure for identifikation.

Der vil være spændende bedømmelser og præsentationer af hingsteføl, hoppeføl, 1-års, 2-års og så videre, alt sammen med det formål at vise den skønhed, styrke og elegance, som kendetegner frieserheste.

En stor ære for Fredericia Sportsrideklub

Helle Foged fra Fredericia Sportsrideklub udtrykker stor glæde over at være vært for denne betydningsfulde begivenhed.

– Vi lægger lokaler til kåringen af de bedste frieserheste i Danmark, siger hun.

– Dansk Frieser Forbund har valgt os som deres foretrukne sted for dette arrangement, og vi er utroligt beærede over det.

Hun fortsætter med at forklare, at frieserheste er en hesterace med en rig historie og mange anvendelsesmuligheder. Fra at være tidligere stridsheste til nu at deltage i store dressurstævner, kørsel og som turheste, har frieserne en alsidighed, der imponerer.

– Vi er glade for at kunne være en del af at fremvise denne alsidighed og skønhed, tilføjer Helle Foged.

Arrangementet vil ikke blot være en fejring af de smukke heste, men også en mulighed for at bringe hesteentusiaster og interesserede sammen til at dele deres kærlighed til denne stolte hesterace.

Kåringen af frieserheste hos Fredericia Sportsrideklub lover, at det bliver en weekend fyldt med stolthed, elegance og imponerende bedømmelser. Det er en chance for at komme tæt på disse smukke dyr og få et indblik i deres alsidige egenskaber.

Weekenden den 11. og 12. august vil Fredericia Sportsrideklub forvandle sig til en scene for præsentationen af nogle af de mest storslåede frieserheste i landet. Det er en begivenhed, der ikke blot fejrer hestene, men også deler kærligheden til dem med alle, der deltager.