John Nyborg har stillet sit kandidatur til rådighed, når der skal stemmes om, hvem der skal være spidskandidat for Socialdemokratiet i Fredericia til kommunalvalget i 2025. Nyborg, der er i gang med sin anden byrådsperiode, mener, at Fredericia er i en god udvikling, som han vil fortsætte.

På et medlemsmøde i Socialdemokratiet lørdag formiddag bekendtgjorde John Nyborg, at han stiller op som kandidat til at være spidskandidat. Det gjorde han sammen med Andreas Dyhrberg Andreassen og Christian Bro, der er de hidtil offentliggjorte kandidater. Dermed tegner der sig til at blive en urafstemning i Socialdemokratiet om, hvem der skal være deres spidskandidat.

John Nyborg startede sit politiske virke, da han stillede op til Folketingsvalget i 2015 som kandidat for Socialdemokratiet i Fredericia. Nyborg blev ikke valgt dengang, men det blev startskuddet til, at han stillede op til kommunalvalget i 2017, hvor han blev valgt, og i 2021 fik genvalg. Til valget i 2025 ser John Nyborg gerne, at han står øverst på liste A som partiets spidskandidat.

– Jeg vil gerne være med til at fortsætte den gode udvikling, som vi har sat i gang, og så er der måske nogle mangler, hvor jeg mener, at jeg kan gøre en forskel. Personligt kender jeg til kommunen indefra, da jeg har arbejdet der i 15 år. Vi skal have tilliden tilbage til de ansatte i kommunen, specielt dem, der er nye i frontlinjen, og det er en af årsagerne til, at jeg stiller op. Jeg tror, at jeg kan gøre en forskel. Det er vigtigt, at dette valg ikke bare er en kroning, men at det er vælgerne, der tager et valg. Jeg ser frem til hele processen og respekterer mine modkandidater, siger John Nyborg.

Det, at tre kandidater har meldt sig på banen allerede nu, og at der potentielt kan komme flere til, kan skabe splittelse i Socialdemokratiets lokalforening i Fredericia.

– Det kan godt skabe splid, at vi er tre kandidater, men jeg tænker, at vi alle er fornuftige mennesker, og at vi kan finde ud af det. Det er i og for sig en stille og rolig proces, hvor vi skal finde 25 stillere hver især, for at få lov at stille op, og så har vi generalforsamlingen til marts, forklarer John Nyborg.

Traditionelt har Socialdemokratiet siddet på magten i Fredericia, bortset fra en fireårig periode fra valget i 2009 og frem til næste valg i 2013, hvor Venstre sad på magten. I det store perspektiv er det vigtigste for John Nyborg, at Socialdemokratiet fortsætter med at have borgmesterposten i Fredericia.

– Vi skal gøre alt for, at vi i Socialdemokratiet beholder ledelsen i byen, og det har vi gjort i mange år, og det vil vi gerne fortsætte med. Så er det, at jeg skal se på, hvordan jeg skal være med til at forme udviklingen, hvis det er mig, der bliver valgt,” siger John Nyborg.

Selvom det vil give noget personligt at være spidskandidaten for Socialdemokratiet i Fredericia, skal man ikke stille op bare for at gøre det, slår John Nyborg fast.

– Man skal ikke stille op for personlig vinding. Det skal være for partiets og byens bedste. Vi skal kunne samarbejde med de andre partier og have forbindelser til erhvervslivet, og ikke mindst borgerne, for de er de vigtigste. Nu bliver det op til vores medlemmer at afgøre, hvem der bliver vores spidskandidat, og det bliver spændende at være en del af, slutter John Nyborg.