Jimmi Henriksen var en af de mange, som var til stede, da H.M. Dronningen gik rundt i Fredericia i karét. Han fortæller, at han tidligere har hilst på Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary.

Fredericia strålede om kap med solen.

Byen havde i de seneste par dage forberedt sig til Dronningens ankomst. Fredag klokken 10:00 gik hun i land fra Kongeskibet Dannebrog, og derefter ventede en karétrundtur rundt i byens centrum. Allerede fra ankomsten ved kajen var der en stor folkemængde ude for at se H.M. Dronningen. Flere skoleklasser havde taget opstilling med flag, og sådan var det i hele byen, hvor der var fuldstændig proppet.

Særligt området omkring Landsoldatpladsen og Rådhuspladsen var fyldt til bristepunktet; alle ville have et glimt af H.M. Dronningen, som flittigt vinkede til folket med sit karismatiske smil. En af de mange, der var mødt frem, var Jimmi Henriksen.

https://billetter.fredericiamusicalteater.dk/da/buyingflow/tickets/18232

Han stod på Landsoldatpladsen, og i morges havde han nøje studeret, hvor han selv kunne tage billeder af Dronningen. Fra sit hjem på Treldevej havde han udført det, man på cykelsprog kalder “recon”. Altså en form for rekognoscering af den rute, man skal ud på.

– Jeg elsker Kongehuset, og jeg har ofte været ude og se dem og tage billeder af dem, når de har været i nærheden. Jeg var blandt andet i byen, da Prins Henrik levede, siger Jimmi Henriksen og fortsætter:

– I tidens løb har jeg hilst på Kronprinsen og Mary. Jeg synes, at Kongehuset er vigtigt, og derfor kommer jeg også, når de er her, fortæller han.

Jimmi er ikke den eneste, der har forberedt sig på Dronningens besøg. Der er flagallé flere steder i Fredericia centrum, og byens butikker er af Fredericia Shopping blevet opfordret til at gøre noget særligt ud af det ved at pynte op. De vil kåre den butik, som har pyntet flottest op.

Blandt andet har Vinspecialisten et Dannebrog i vinduet, og det samme har MIAMI TØJeksperten, mens andre butikker har mindre Dannebrog-flag hængende på facaden.

Dronningens program i Fredericia indbefatter besøg på rådhuset, Kirstinebjergskolen afdeling Indre Ringvej, besøg hos Crossbridge Energy, Fredericia Musicalteater og Kanalbyen, inden der klokken 19:30 er indbudt til middag på Kongeskibet Dannebrog. Hele dagen afsluttes med festfyrværkeri klokken 21:30.