To mænd dømt for besiddelse af stor mængde kokain

0
Foto: Thomas Max - avisen.nu

To mænd på hhv. 48 år og 60 år er den 21. september 2022 blevet dømt for besiddelse af en større mængde kokain

Onsdag den 21. september 2022 blev to mænd på hhv. 48 år og 60 år ved i Retten i Odense dømt for besiddelse af en større mængde kokain med henblik på videreoverdragelse.

De to mænd var tiltalt for i forening at have været i besiddelse af ca.1 kilo kokain den 24. februar 2022 med henblik på videreoverdragelse.

Den 48-årige mand var derudover tiltalt for at have været i besiddelse af 1,4 kilo kokain den 22. februar 2022 med henblik på videreoverdragelse.

Den 48-årige blev idømt 9,5 års fængsel inkl. en reststraf fra en tidligere afsoning. Den 48-årige modtog dommen.

Den 60-årige blev idømt 4 års fængsel og udbad sig betænkningstid.

Begge blev varetægtsfængslet frem mod afsoning.

4 ud af 10 danskere mærker inflationspres på privatøkonomien

0
Aarhus, Denmark – July 20, 2017: People stroll along the shopping mile Ryesgade in the centre of the Danish town of Aarhus. Ryesgade is one of Denmark's busiest commercial pedestrian zones.

De 40 procent fattigste danskeres gennemsnitlige forbrug er på højde med eller overstiger deres indkomst, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Omfanget viser, at vi ikke kan hjælpe alle, mener cheføkonom.

INFLATION

De stigende priser har gjort det sværere for de 40 procent fattigste danskere at opretholde deres forbrug, da indtægten ikke længere følger udgifterne. Det viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Analysen viser også, at langt de fleste danskere har en likvid opsparing, der kan modsvare de prisstigninger, vi har set i år.

– Rigtig mange danskere skal enten sænke forbruget, tage af opsparingen eller stifte gæld, hvis de skal modstå inflationspresset, men tallene viser også, at mange har penge på bankbogen eller i værdipapirer. Det bliver meget dyrt, hvis man vil hjælpe alle, der kan mærke presset i privatøkonomien, men de fleste har heldigvis en opsparing som buffer, siger cheføkonom Sofie Holme Andersen.

På grund af forbrugerprisinflationen fra august 2022 skal en gennemsnitshusstand i dag bruge 33.900 kroner mere for at kunne opretholde samme forbrug som i 2020, hvilket er med til at presse mange danske husstande.

– Mange danskere har velpolstrede opsparinger, særligt efter coronakrisen. Derfor vil de fleste have råd til at betale prisstigningerne ved at bruge af deres opsparinger. Men formuerne er ulige fordelt, og mange familier har ikke opsparinger i en størrelse, der modsvarer de stigende priser. Det er dem, vi skal vende blikket mod, når vi taler om inflationshjælp, siger Sofie Holme Andersen.

Over halvdelen af de ti procent fattigste danskere har ikke en opsparing, der kan modstå prisstigningen på gennemsnitsforbruget.

– For denne gruppe betyder det enten en voldsom omlægning af forbruget eller stiftelse af gæld for at betale regningerne, siger Sofie Holme Andersen.

Analysens hovedkonklusioner
I 2019 var det gennemsnitlige forbrug blandt de 50 procent fattigste af befolkningen lige så stort som indtægten eller større. I 2020 var det tilfældet for de fattigste 40 procent.

En gennemsnitshusstand skal som følge af inflationen i dag bruge 33.900 kroner mere for at kunne opretholde samme forbrug som i 2020.

En stor del af befolkningen må derfor sænke forbruget, tage fra opsparingen eller stifte gæld for at håndtere inflationspresset, da der ikke er luft i den daglige økonomi til at absorbere prisstigningerne.

– Over halvdelen af de ti procent fattigste danskere har ikke en opsparing, der kan modstå prisstigningen på gennemsnitsforbruget.
– Udviklingen i forbrugskvoten fra 2019 til 2020 fordelt på indkomstdeciler
– Figuren viser, hvordan forbrugskvoten er faldet fra 2019 til 2020 på tværs af alle indkomstgrupper. Trods faldet er der fortsat ingen luft i økonomien blandt de fattigste 40 procent.

Forbrugskvoten er en opgørelse over, hvor mange penge ud af den disponible indkomst, der bliver brugt på forbrug.

Gudmundsson: 1. halvleg var meget dårlig

0

FHK tabte med 28-34 til GOG. Efter kampen lagde fredericianernes cheftræner, Gudmundur Gudmundsson, ikke skjul på, at første halvleg var under niveau med for mange tekniske fejl. Til gengæld hæftede han sig ved, at spillet blev bedre i anden halvleg, og at Junior Scott, der har haft det svært, sluttede kampen godt og endte med at blive et lyspunkt på en dag, hvor der var stor forskel på FHK og GOG.

FHK afværgede ydmygelse

0

FHK var undervejs bagud med ni mål til GOG, men i slutfasen lykkedes det FHK at få afværget et ydmygende nederlag i egen hule. Efter en kamp, hvor ingen af de to hold var tilfredse med dommerparret, endte FHK med at tabe 28-34.

To store modsætninger mødtes søndag i thansen ARENA. FHK med ligaens bedste forsvar, der hidtil i sæsonen i gennemsnit havde lukket 24,5 mål ind pr. kamp, mens GOG med 36,25 mål i gennemsnit, har det klart højeste snit i ligaen. Spørgsmålet var derfor, hvilket hold, der ville få kampen hen på deres præmisser.

FHK’s hurdle hidtil har været angrebsspillet, hvor holdet ganske enkelt brændte for meget. Den tendens fortsatte i starten af kampen mod GOG, og med et fynsk tog, der ikke sænkede hastigheden, var det slet ikke til at følge med fredericianerne. Angrebsspillet mindede lidt om et afsporet tog med uprovokerede fejlafleveringer, der ikke burde ske på dette niveau, og samtidig tog Tobias Thulin fra i GOG-målet.

Den svenske keeper reddede store chancer fra blandt andet Kasper Young og Nicolaj Nørager, mens blandt andet Junior Scott og Anders Kragh Martinusen tegnede sig for en del fejlafleveringer, og da det var med kontramål til følge, kom FHK lynhurtigt bagud med 3-9 efter ni minutter. Konsekvensen blev klar fra Gudmundur Gudmundsson. Han trykkede på timeoutbufferen, og tog Junior Scott ud, og ind kom Reinier Taboada. Bortset fra en stor afbrænder i første angreb, var cubaneren et frisk pust for FHK, da han skød med skarpt.

adp-as.dk

Som kampens skred frem kom kampens dommerpar, Henrik Grønvald Nielsen og Jakob Falkenberg Hansen, også i fokus. Begge holds trænere var langt fra tilfredse med deres beslutninger, og i første halvleg blev det for meget for dommerne. Både Gudmundur Gudmundsson og Nicolaj Krickau fik gult kort for protester, mens de to holds spillere flere gange rystede på hovedet. Det blev også for meget for HK Ultras, der undervejs råbte “Martin på banen” med henvisning til observatør Martin Gjesing, der tidligere har været rangeret som en af verdens bedste dommere sammen med Mads Hansen.

Alt imens de to hold var utilfredse med dommerne, fortsatte GOG med at være i teten. FHK havde dog fået sat en prop i så det ikke udviklede sig til en regulær ydmygelse, og for at få strammet sit hold an forlangte Krickau derfor timeout ved stillingen 10-15 til GOG efter 20 minutter. Timeouten gav pote, da GOG hen mod slutningen af første halvleg, da de gule fra Sydfyn trak fra og gik til pause foran 13-20.

Det mest besynderlige i den sammenhæng var, at fokus ikke var rettet mod resultatet på banen, men mod dommerduoen. Begge hold gik direkte hen til dommerne og var stærkt utilfredse. Fra Ultras’ side blev der højlydt råbt skandaledommer, og da dommerne gjorde deres entré igen efter pausen, var det til en massiv buhekoncert. Det er noget, der sjældent ses på disse breddegrader, og det vidner om den store utilfredshed.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

På banen lugtede det af en afklapsning til FHK. GOG kom foran med 17-26 efter 35 minutter. Muligheden for at komme foran med ti kom også, men det lykkedes ikke i første omgang. Det kan FHK specielt takke Emil Tellerup for, da han efter sit indhop midtvejs i første halvleg, diskede op med store redninger. En anden, der endte med at få tanket selvtillid var Junior Scott. Franskmanden startede skidt, men mod slutningen af kampen kom han på banen igen.

Junior Scott scorede hurtigt fire mål efter indhoppet, og han var med at sørge for, at det ikke blev en regulær ydmygelse af det rødklædte FHK-mandskab, der med syv minutter igen var bagud med 25-32. Det lykkedes FHK at få reduceret yderligere i slutfasen, men det ændrede ikke på, at GOG var et niveau over FHK, som endte med at tabe 28-34.

Konservative forlader forhandlingerne om nyt budget

0

En skuffet gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Fredericia, Tommy Rachlitz Nielsen, meddelte her til eftermiddag at partiet ikke er med i det nye budget for kommunen. Efter flere dages forhandlinger med Socialdemokratiet er det hans opfattelse, at man ikke er blevet tilbudt noget fornuftigt, samt at budgettet vil blive usammenhængende.

– Nu skal vi selvfølgelig se, hvad de ender med at blive enige om, før vi går i detaljer med vores kritik, siger Tommy Rachlitz Nielsen.

Men han forklarer samtidig, at han ikke føler der har været tale om reelle forhandlinger. Nogle af de konservative mærkesager er en fjernelse af dækningsafgiften, afsætning af midler til at rydde op på kommunens arealer, besparelser på ledelsen i kommunen og flere varme hænder:

– Jeg ser ikke at man vil spare på ledelsen. Det forstår jeg simpelthen ikke. Vi kan ikke se os selv i at bruge alle de penge på unødvendig ledelse, slet ikke når der skal spares penge andre steder. Men der er mange flere årsager til, at vi nu forlader forhandlingerne. Jeg synes ærlig talt, det har været useriøst.

De øvrige partier forhandler fortsat. Men eftermiddagens udmelding fra Det Konservative Folkeparti ser det ud til at forudsætningerne for de forhandlinger nu er ændret. Det ærger Tommy Rachlitz Nielsen at man ikke kan finde partiet i budgettet, men han holder fast i, at der ikke er en vej frem på de vilkår, man er blevet tilbudt.

– Vi ville gerne med i en aftale. Men det forudsætter at der kommer nogle indrømmelser til os. De ting vi er blevet mødt med er småting, og slet ikke godt nok. Vi er gået til valg på at ville forny byen, og det kan vi ikke gøre, hvis vi bare retter ind og lader det hele køre som det plejer. Så vil vi hellere stå udenfor, slutter Tommy Rachlitz Nielsen.

Det Konservative Folkeparti siger man vil komme med en udførlig kritik, når det budgettet er offentliggjort.

Minut for minut: GOG var for stærke til FHK

0

FHK møder klokken 16:00 GOG på hjemme i thansen ARENA. Hidtil i sæsonen har GOG set urørlige ud i ligaen, men med et tæt kampprogram, der inkluderer Champions League, og et nyt hold, der ikke har vist sig at have en stabil defensiv, kan det være dagen, hvor FHK kan drille dem.

Følg vores liveopdatering her:

Musokes Odyssé – positiv overraskelse

0

Musokes Odyssé beskriver sig selv som et poesi/rap projekt som kommenterer på samfundsudviklingen i relation til den rå kriminalitet, kønsmønstre, familieforhold, politiske forhold, religion og etnicitet. Kompositionerne tager afsæt i afro jazz, blues og reggae. Anmelderen tænkte sikke noget fis, det bliver vist en lang eftermiddag.

Musoke (vokal) fra Uganda, Messe (Guitar) fra DR Congo, Mochia (Sax) fra Ghana og Krindel (Keys) fra Danmark, ja de er alle fra Danmark og taler flot dansk, så er det på plads for de forudindtaget. Ja, I læste rigtig ingen bas og trommer.

Cafeen var propfyldt denne varme efterårs eftermiddag, Mochia trådte på pedalen og trommemaskinen gik sagte i gang, Krindel fyldte med up-beat rytme på keyboardet og Messe fulgte med, og en slow reggae agtig rytme bredte sig og jeg tænkte ”African or Jamaican”, da Musoke satte gang i han kraftige vokal der med lange beats og remser der fra start af hensatte en i en lytte stemning, ja så tænkte man ikke ”African or Jamaican” men Storkøbenhavn. Hvad der kom ud af munden på Musoke var ikke vokalremser fra folkeskolen, men lange gode budskaber som omhandler mange af de problemstillinger der kan udfordre dansker fra alle lag.

Kvartettens lyd var dejlig sprød, ikke tungsindig selv om teksterne kunne være alvorlige nok. Hvad skete der lige, en fyldt cafe i Tøjhuset tilsat gode flerstemmige vokaler, solide danske tekster med lidt udenlandsk i blandet, vuggende rytmer og musik opbygget omkring dur-pentaton skalaen til sat 4 store smil fra de optrædende og et flertal af publikum der som anmelderen sag og vuggede til de dejlige rytmer. Musokes Odyssé serverede simpelthen musikalsk humørsuppe.

Efter den normale koncert, hvor de blev klappet til at give et ekstra nummer, deltog instrumentallisterne fra Musokes Odyssé i jammen sammen med Jam folket, der heldigvis også indeholdt et par af byens unge musikere. Dog var Mochia jammens store positive indslag, erfaren som han er charmerede han alle ved at gå rundt med Sax’n og spillet tæt på publikum og lave sjov, yderlig styrede han faktisk jammen og sørgede for alle der ville fik mulighed for solo. Dobbelt bas under jam tilsat sax, trækbasun, violin, tromme og meget gav en langstrakt oplevelse. Det skal nævnes, at det var kvinderne, der gav den gas under jammen, ”sorry guys”, men de var meget indlevende.

Hårdhændede metoder fra de russiske myndigheder

0
Foto: U.S Department of State

Mobiliseringen af russere der skal sendes til Ukraine for at kæmpe for Rusland er i fuld gang. Ifølge flere kilder i landet har mange modtaget et brev, hvor de får besked på allerede næste dag at skulle møde op på den lokale rekrutteringsafdeling for at blive sendt afsted. Samtidig meldes der også om vilkårlige “rekrutteringer”, hvor folk bliver smidt i salatfade med en straks ordre om at skulle til fronten. Flere klip florerer på internettet der viser disse hårdhændede metoder, hvis formål er at få ændret krigens gang til fordel for Rusland.

Vladimir Putin og hans styre har samtidig med meddelelsen om at der nu mobiliseres fordoblet straffen for desertører. Rundt omkring i Rusland er der sporadiske demonstrationer, men kun med få deltagere. Det lader til at styret vil afskrække demonstranterne ved at slæbe dem væk og sende dem direkte til fronten. I mellemtiden flygter mange potentielle soldater mod grænserne for at undgå at blive sendt til fronten. Den ukrainske præsident, Zelensky, lover at alle russere der overgiver sig vil få en god behandling.

Generelt er der ikke meget kampgejst blandt russere, der har svært ved at følge logikken bag krigen mod ukrainerne. I en tale forleden talte Putin i 15 minutter om at der var tale om en kamp for moderlandet, da Rusland var omringet af fjender. Ingen kender det reelle tal på hvor mange soldater det russiske styre ønsker at rekruttere, men de rapporter der kommer ud af Rusland via internettet, tyder på at man forsøger at få så mange kampdygtige mænd som muligt afsted. Man har også forbudt mænd i den værnepligtige alder at forlade Rusland. Det er første gang siden Sovjetunionens kollaps i begyndelsen af 1990’erne at russerne generelt spærres inde i deres eget land.

I New York har den russiske udenrigsminister netop gentaget truslerne om at man vil bruge atomvåben, da der er tale om et forsvar af “russisk territorie” i relation til områder af Ukraine, som Rusland har besat. Dermed ser situationen ud til at eskalere.

Mange russiske familier opfordrer tilsyneladende deres unge mænd til at flygte ud af Rusland. Det er fortsat via internet platformen “Telegram” at oplysninger om russernes situation kommer ud af landet. Her er meldingerne at mobiliseringen foregår kaotisk, og at der er stor usikkerhed i landet. I forvejen er millioner af ukrainere flygtet fra deres hjemland, og også mange russere er rejst væk. Men med den nye mobilisering ser det ud til, at antallet af mennesker der vil væk fra krigen vil vokse yderligere.

Mistænkelig mand gemte sig bag bil

0
Politibil. (Foto: AVISEN)

To mænd er blevet anholdt efter tyveri fra personbiler i forskellige sager i Aarhus.

Lørdag kl. 1624 blev en 4- årig mand anholdt og sigtet for tyveri fra en personbil i Mediebyen i Aarhus. Gerningsmanden knuste en rude i bilen og stjal en frakke og en skjorte. Gerningsmanden blev løsladt efter endt afhøring.

Søndag kl. 014:e7 ringede en anmelder fra Langelinieparken med oplysninger om en mand, der udviste interesse for parkerede biler i området. En hundepatrulje blev sendt til stedet. Hundepatruljen konstaterede, at der var knust en rude i en bil. Hundepatruljen gik spor i området og fik færten af en 22 årig mand, som gemte sig bag en bil. Han blev anholdt og sigtet for tyveri fra bil. Han var i besiddelse af effekter fra bilen. Han blev løsladt efter endt afhøring.

Tim og Meike vender hjem fra Kolding med et nyt syn på Danmark

0

IBA Erhvervsakademi Kolding holder hvert år en række sommerskoler i samarbejde med tyske, videregående uddannelser på Europäische Fernhochschule Hamburg, som IBA har et partnerskab med. De tyske studerende tilbringer fjorten dage i Kolding. Og de vender hjem med et andet syn på deres danske naboer.

Der er omkring syv timers kørsel fra tyske Essen til Kolding. Oveni kommer den velkendte risiko for kilometerlang ”stau”. Og den lange rejsetid er hovedårsagen til, at Tim Neugebauer aldrig har fået besøgt sit danske naboland.
I hvert fald ikke før nu. For i fjorten dage har han deltaget i den internationale sommerskole på IBA Erhvervsakademi Kolding. Sommerskolerne er efterhånden en årelang tradition, hvor studerende fra hele Tyskland kommer hertil for at lære om dansk hverdag og forretningskultur – og for at styrke deres færdigheder i engelsk, som al undervisning foregår på.

– Jeg kunne også have valgt en sommerskole i for eksempel Polen, Japan eller Shanghai, men jeg havde lyst til at prøve Danmark, for jeg har aldrig været her før. Jeg er blevet rigtig glad for at være her. Folk er ikke så stressede, som de er i Tyskland – især i de større byer, fortæller Tim, der selv bor og arbejder i Essen, som er den næststørste by i Ruhr-distriktet.
Når han har fri fra sit fuldtidsjob som master data management specialist, studerer han business-psykologi på Europäische Fernhochschule Hamburg, der er et privat universitet i den nordtyske millionby. Undervisningen foregår online, så sommerskolen på IBA er også en måde for ham at opleve et klassefællesskab med en række medstuderende.
En af dem er Meike Scholz, der bor nær Osnabrück. Hun arbejder i en logistikvirksomhed og studerer samtidig logistik-online på universitet i Hamborg. For hende er sommerskolen i Kolding et gensyn med Danmark.

– Jeg har været på Vestkysten på sommerferien og havde lyst til at komme tilbage, siger Meike, der nød to dage i sommerhus under sit ophold i Kolding. Tim derimod brugte weekenden mellem de to studieuger på en tur til København sammen med en god ven.
Udover et godt minde fra Kolding og turistfotos fra Koldinghus har de et dugfrisk eksamenspapir med sig hjem. De har begge fået flotte karakterer for deres oplæg om forskellene i dansk og tysk ledelseskultur. Mens en dansk arbejdsplads har en mere flad struktur, er det hierarkiet, der ofte styrer en typisk tysk virksomhed, forklarer de.

– Der er selvfølgelig fordele ved begge måder at lede et firma på, men jeg kan nu bedst lide den danske model, siger Meike, og det er Tim helt enig i.
De tyske studerende har også nået at besøge to danske virksomheder i løbet af sommerskolen – energivirksomheden LM Windpower og IBA Nexttech, som samarbejder med mange virksomheder om at skabe løsninger indenfor 3D-print. Fritiden har de tilbragt i Kolding.

– Mange har en forventning om, at de kender Danmark på forhånd. Men efter to uger, hvor de har boet i Kolding, studeret her på IBA og besøgt vores virksomheder, så er deres syn på Danmark som regel meget forandret, når de rejser hjem. De har fået øjnene op for de kulturelle forskelle mellem de to lande, som umiddelbart kan virke meget ens, siger uddannelsesleder Oksana Jørgensen fra IBA.
Og hun føjer til, at kulturudvekslingen begge veje:

De studerende på sommerskolen er jo på bachelor- eller masterniveau, så de har altid et fuldtidsarbejde hjemme i Tyskland. De er ansat i virksomheder, som i mange tilfælde har danske kunder eller leverandører, og derfor er det en stor fordel for alle parter, at de nu har fået en god indsigt i dansk kultur.

Søren Larsen: Det har været svært

0
Efter at voldgiftsretten tidligere på ugen afgjorde, at der skal betales fuld løn til den forhenværende kommunaldirektør, Annemarie Zacho-Broe, ser gruppeformand Søren Larsen fra...