Onsdag morgen blev beboere i Fredericia vækket til synet af en ødelagt telefonbutik. Repair Lab i Danmarksgade, blev natten til onsdag hærget af en mystisk brand, der hurtigt opslugte butikkens indre.

Det var en af politiets patruljer, der opdagede flammerne, de var kaldt til forretning da en tyverialarm var gået, de ankom til Danmarksgade 02.42 og kunne straks se flammerne.

– Vores patrulje blev hurtigt opmærksom på alarmen og kørte straks til stedet. Allerede ved ankomst var det tydeligt, at situationen var alvorlig – ilden havde taget fat i butikken. Vi kontaktede omgående Trekantbrand, som reagerede hurtigt og effektivt på vores opkald, forklarer Vicepolitikommisær Mikkel Ross, fra Sydøstjyllands Politi.

På trods af TrekantBrands hurtige indsats, led butikken betydelige skader. En tyk røg væltede ud fra butikken, og ilden, der havde taget fat lige inden for døren, havde allerede forvandlet mobiltelefonudstyr til uigenkendelige, sammensmeltede former. Brandfolkene måtte bære de skadede genstande ud og efterlade dem i en stor bunke på gaden. Denne bunke indgår nu i efterforskningen.

Politiet er i øjeblikket i gang med en grundig efterforskning af brandårsagen. Vicepolitikommisær Mikkel Ross udtaler:

– På nuværende tidspunkt er det for tidligt at udelukke muligheden for, at branden kunne være påsat. Vi har indledt en grundig brandundersøgelse, og i mellemtiden har vi valgt at afspærre området for at sikre en ubesværet efterforskning.

Afspærringerne omkring butikken tyder på, at politiet tager muligheden for en påsat brand alvorligt.

Ud over bunken med smeltet og brændt mobiludstyr vil politiets teknikere også undersøge de spor, der er på selve brandstedet i Danmarksgade. Ethvert spor, der kan bidrage til at afsløre brandårsagen, er af stor betydning. Butikken forbliver spærret af, indtil politiet er færdige med at sikre alle nødvendige beviser.

Beboere og virksomheder i området opfordres til at kontakte politiet, hvis de har oplysninger, der kan hjælpe efterforskningen. En hver detalje kan være afgørende i opklaringen af denne uhyggelige hændelse, der har efterladt en lokal virksomhed i ruiner.