Totalforsvarsmessen ”NATO 75 år – Action 24” slår dørene op for hele den danske befolkning kl. 09:00 fredag den 19. april 2024.

Når NATOs fødselsdag fejres i Fredericia med start i morgen, er det en folkefest arrangøreren åbner for.

– Den folkefest starter fredag den 19. april 2024, når vi slår dørene op til MESSE C i Fredericia, hvor udstillingen åbnes af tidligere oversergent Jacob Panton-Kristiansen. Jacob er en af de mange soldater, der har givet alt i forbindelse med udsendelse til skarpe missioner i rammen af NATO. Jacob blev alvorligt såret i kamp i Helmand, Afghanistan. Jacob har efterfølgende været aktiv i veteranarbejdet. Det er en stor ære for os at have netop Jacob til at åbne ”NATO 75 år – Action 24”, fortæller arrangøren.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen gæster også ”NATO75 – Action24” lørdag 20. april sammen med forsvarsstabschef, generalløjtnant Kenneth Pedersen.

I og udenfor MESSE C kan man møde alskens materiel fra Forsvaret, Beredskabskorpset og Politiet, og i Fredericias havn er fregatten Peter Willemoes sammen med Marinehjemmeværnets skib parat til at tage mod publikum side om side med den tyske Ubåd, U31, og enheder fra Marinehjemmeværnet og et par virksomheder, der arbejder indenfor området.

Både i messeområdet og på havnen vil der være adskillige levende demonstrationer, herunder demonstration af redningshelikopter og overflyvninger af kampflyene F16 og F35. De historiske bånd tilbage til tiden, hvor Danmark var med til at grundlægge NATO, bliver synliggjort gennem udstilling af gamle køretøjer og materiel fra dengang bedstefar var soldat.

I MESSE C og på havnen kan man også møde et bredt udsnit af den danske forsvarsindustri. Messen slutter søndag 21. april kl. 16.00

– Folk & Sikkerhed har taget initiativet til denne markering af NATOs 75 årsdag, men det er vores alles Forsvar, Hjemmeværn, statslige og kommunale Beredskaber, Politi og dele af forsvarsindustrien, der har skabt denne begivenhed i et fantastisk samarbejde med Messe C og Fæstningsbyen Fredericia, siger formanden for Folk & Sikkerhed, Torben Ørting Jørgensen og fortsætter:

– Sikkerheds- og forsvarspolitik er kommet højt op i bevidstheden hos de danske borgere, og det kræver ganske enkelt mere åbenhed om alle aspekter af det, vi her kalder for vores totalforsvar i rammen af NATO. Vi sidder ofte tilbage med et indtryk af, at Danmark ikke er godt rustet til de udfordringer, vi står overfor, nu hvor krigen er rykket tættere på med Ruslands angreb på Ukraine. I det lys er det vigtigt, at vi gennem ”NATO 75 år – Action 24” sender et klart signal til befolkningen om, at vi ikke starter genopbygningen af et forsvarligt og forklarligt dansk forsvar og civilt beredskab fra nul. Vi har faktisk godt materiel og dygtigt personel at bygge på.

Du kan også møde Politiskolen på messen.

Af hensyn til sikkerhed- og service opfordres publikum til at købe billetter online (50,- kr for voksne, 25,- kr for børn) via https://action24.billetexpressen.dk/