Jonas Rosenkrantz Ouarit’ brænder stadig for kortfilm, selvom alting ikke altid lykkedes. Han er midt i sit nyeste filmprojekt “Punished”, og det er her, mellem de brostensbelagte gader og historiske bygninger i Fredericia, at hans kreative gnist finder sin form. Men det har ikke altid været en nem vej for den unge filminskaber.

Jonas indrømmer ærligt, at der har været udfordringer undervejs.

– At finde den rette skuespillerinde har bestemt været en prøvelse, nogle af dem, vi har samarbejdet med, har givet udtryk for, at dialogen i manuskriptet ikke fungerede for dem. De kunne ikke rigtig forbinde sig med ordene, eller de fandt dem ikke troværdige i forhold til karakteren. Resultatet var, at vi endte uden en skuespillerinde til rollen, forklarer Jonas.

Der har også været problemer med at forklare de forskellige scener, men han er ikke skræmt af disse udfordringer.

– Ja, det kan være svært indimellem. Jeg bliver konfronteret med barrierer og komplikationer undervejs, men jeg er bare ikke typen, der giver op så let. Det er ikke i min natur. Jeg er drevet af at overvinde disse udfordringer, og det er det, der holder mig kørende. Mit hovedfokus forbliver stadigvæk at få ‘Punished’ fuldført. Det projekt har en særlig plads i mit hjerte, og jeg vil ikke lade det hænge i ubestemt tid.

Han forklarer, at selvom det nogle gange kan se sort ud, er der altid lys og forløsning i sigte, når man nærmer sig et mål.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

– Der er en uforlignelig glæde ved at skabe noget fra bunden. At se en idé vokse fra et lille frø til en hel film, er ganske simpelthen ubeskriveligt. Det er en form for tilfredsstillelse, der ikke kan skabes gennem andre midler. Det er en dyb, indre lykke og det er den følelse, der driver mig til at fortsætte med at lave film, forklarer han.

Jonas Rosenkrantz Ouarit benytter kunstnernavnet J. R. Quarit.

Det andet filmprojekt han har i støbeskeen, er en historie om Michel, en tidligere nynazist der rejser til Fredericia for at sige farvel til sin fortid.

– Her redder hun en dreng fra en pistol, og hun forlader efterfølgende byen, forklarer Jonas.

Han har allerede været rundt og tage billeder af forskellige lokationer i byen, for at vise hvad byen kan i forhold til film.

– Her er stort potentiale, siger han med en begejstring, der næsten er smitsom.

Jonas’ passion for film er tydelig, og han har en unik evne til at skifte fokus mellem flere projekter.

– Jeg har efterhånden fået den fornødne disciplin og fokus til fuldt ud at dedikere mig til hvert enkelt projekt. Min tilgang til det at lave film minder lidt om at have forskellige bøger på en hylde. Jeg har evnen til at tage en ‘bog’ ned, fordybe mig helt i dens univers, og så sætte den tilbage på hylden, når det er tid til at arbejde på et andet projekt. Det er et spørgsmål om at kunne balancere flere kreative processer på én gang, uden at miste sin indlevelse i nogen af dem. Dette giver mig muligheden for at dykke dybt ned i flere forskellige kreative verdener på samme tid, uddyber Jonas.

Med sine projekter håber han ikke kun at skabe kunst, men også at inspirere andre.

– Jeg har en drøm om at sætte Fredericia på filmkortet ved at indspille en fuldgyldig spillefilm her i byen, mit håb er at kunne sprede glæden ved filmskabelse til flere i byen. Jeg ønsker at inspirere andre til at tage springet ind i filmverdenen. At skabe film er en berigende og dybt givende proces, og det er noget, jeg ønsker, at flere skal opleve, fortæller han.

Hans drøm går ud på mere end bare filmproduktion. Han ønsker at bringe samfundet sammen om en fælles passion.

– Når det kommer til film- og tv-produktion, er det utvivlsomt en holdsport. Jeg havde engang en drøm, hvor jeg vandrede langs volden i Fredericia. I denne drøm ser jeg en gruppe unge, energiske sjæle engageret i at indspille en kortfilm om en karakter, der bor i vandtårnet. I den drøm er deres ivrighed og engagement inspireret af det arbejde, jeg har lagt i mine filmprojekter. Denne vision af at inspirere kommende generationer af filmskabere, giver mig kun mere håb og styrker min beslutsomhed om at fortsætte på den her rejse, forklarer han.

Jonas et skridt nærmere på at realisere hans drømme, på trods af modgang. Allerede nu udvider han sit netværk og finder nye muligheder, og han opfordrer folk, der gerne vil være en del af hans filmprojekter, til at læse mere på hans Facebook-side. Jonas’ rejse er langt fra ovre, og hans passion for film er kun begyndt at tage form.