Meldingen gik 10.15 på brand i flere rækkehuse på Skolevej i Skærbæk, takket være en hurtig indsats fra TrekantBrand blev en større ulykke afværget. Brandvæsenets snarrådige handling forhindrede flammerne i at sprede sig til ydeligere rækkehuse og skabte tryghed for de lokale beboere.

– Endnu en gang har vi oplevet en brand forårsaget af en ukrudtsbrænder, en hændelse vi desværre ser alt for ofte. Det er tørt og man har ikke været helt opmærksom nok, hvilket har resulteret i, at et skur blev antændt. Herefter har ilden bredt sig til huset og så videre til naboen. TrekantBrand har gjort et utrolig godt stykke arbejde med at håndtere situationen. Jeg ved, at de i øjeblikket er i gang med at anvende specialudstyr for at undersøge, om der gemmer sig yderligere lommer af ild, udtaler Jesper Duus, vagthavende ved Sydøstjyllands politi.

– Brandmændene har lagt en betydelig indsats for at undgå, at ilden spredte sig til yderligere boliger. De er stadig på stedet, hvor de omhyggeligt undersøger de omkringliggende rækkehuse for at sikre, at flammerne ikke har spredt sig ud over de allerede berørte boliger, fortæller vores reporter på stedet.

Efterfølgende er en 78-årig mand nu sigtet for at bryde beredskabsloven, oplyser vagtchef Søren Liisberg fra Sydøstjyllands Politi.

Tilskuerne på stedet så på, mens brandvæsenet arbejdede på at bringe situationen under kontrol. De mange udrykningskøretøjer tiltrak en del opmærksomhed, men branden blev hurtigt bragt under kontrol.

På stedet gjorde man stor indsats for at redde så meget af beboernes indbo som muligt, samtidig med at en tankvogn fra Kolding ankom til stedet for at støtte TrekantBrand i deres arbejde. Store dele af husets tag var ikke til at redde, ligeledes vil efterslukning pågå i nogen tid. Heldigvis led husets beboer ikke nogen fysiske skader under branden.