Uddannelseschef på EUC Lillebælt, Hugo B. Nielsen, havde torsdag en særlig dag. Den 1. august havde han jubilæum den tekniske skole, som han har været ansat på i 40 år. Torsdag den 31. august har han afleveret nøglen på skolen, da han går på pension.

Alting har en ende. Også for den trofaste ansatte hos EUC Lillebælt, Hugo Nielsen.

I 2021 kunne han fejre 40 år som ansat i det offentlige system og 38 år som ansat på EUC Lillebælt. Nu er der gået yderligere to år – og så blev det til det runde jubilæum, som er et særpræg i det moderne arbejdsliv.

J- eg startede den 1. august 1983, et år efter skolen blev oprettet. Da jeg kom til Fredericia-Middelfart Teknisk Skole, lå den i Kongensstræde, og det var nærmest en tilfældighed, at jeg blev ansat der. Jeg er uddannet folkeskolelærer og har været i Vejles skolevæsen, samt haft vikariater i Kolding og på Vesterlund Efterskole. En bekendt fra Børkop, spurgte om jeg ikke ville hertil og have matematikunderisning, siger Hugo.

Med starten som faglærer på den tekniske skole har Hugo arbejdet sig op ad rangstien. Siden har han været ledende lærer, inspektør og siden 2008 har han været uddannelseschef.

– Det har været en fantastisk rejse. Vi startede med 17-18 ansatte; i dag er vi 160. Jeg har set alle dem, der er her i dag, komme ind ad døren. Jeg har været med til at få tømreruddannelsen til skolen og til at gøre transport- og logistikafdelingen til landets største, hvis man ser på antal godkendelser. Jeg har ikke kedet mig en eneste dag, hvilket er grunden til, at jeg har været her så længe, tror jeg, siger Hugo Nielsen.

Den seneste milepæl på EUC Lillebælt er, at der blev holdt rejsegilde til den nye tømrerbygning på Teknikervej. Siden skolen flyttede ud på den adresse er der sket meget.

– Der er skruet godt op for det – jeg fik grundforløbet (til tømreruddannelsen, red.) for ti år siden, og nu har jeg fået hovedforløbet. Mit ansvarsområde har primært været inden for transport og logistik. Vi indviede den første bygning i 1987 på Teknikervej. I dag er alt jorden udnyttet med tømrerbygningen – skal vi udvide, må det gøres på en anden adresse. Det er fantastisk at have oplevet denne udviklingsproces. Jeg vil tro, at EUC Lillebælt er den skole i Danmark, der har udviklet sig mest over de seneste 30 år. Procesoperatøruddannelsen, som vi tilbyder, har vi udviklet fra bunden. Først inden for non-food, men nu uddanner vi også mange inden for fødevarer, fortæller Hugo.

Nu venter en ny tilværelse for Hugo. Fra at have et arbejde, som har ligget i tankerne selv når han har været hjemme i privaten, skal han nu finde på noget at lave, men han kommer ikke til at kede sig, slår Hugo fast.

– I dag er jeg afklaret med at gå på pension. For et år siden ville jeg måske have sagt: “Kan jeg finde ud af at være pensionist?” EUC Lillebælt har været mit liv. Jeg har også tænkt på arbejde, når jeg er kommet hjem. Min kone gik på efterløn i fredags; vi har fælles interesser, som vi nu skal til at dyrke. Blandt andet rejser vi meget, og det intensiverer vi nu. Vi har planlagt en tur til New Zealand i januar-februar, hvor vi skal være i syv uger, så det glæder vi os til. Så længe helbredet tillader det, vil vi dyrke denne passion, siger Hugo Nielsen.

Turen kommer i første omgang til at gå til Singapore, hvor Hugo og konen er et par dage for at vænne sig til tidsforskellen, og samtidig ikke være omkring 30 timer på farten rejsemæssigt. Selve rejsen har været under planlægning længe.

– Det er nok et par år siden, vi har talt om det. Vi talte om det inden corona, men nu går vi all in. Da vi talte om New Zealand første gang, var det noget med tre-fire uger, men når vi skal være der så lang tid, kommer vi næppe tilbage igen, siger Hugo, som blandt andet også har været i Tanzania med konen.

Udover at rejse, så har Hugo også ting på programmet, og de ting han peger på, hænger sammen med udelivet.

– Jeg har altid interesseret mig for køkkenhaver, så det vil sommeren gå med. Derefter rejser vi i efteråret og vinterhalvåret. Vi dyrker også svampeture og vil intensivere det, og så skal fiskestangen findes frem – det kan der gå lang tid med, slutter Hugo Nielsen.

Hugo Nielsen kan nu se tilbage på et langt arbejdsliv i det offentlige system. Først som tilkaldevikar i lærersystemet, og siden som ansat i 40 år på teknisk skole, der i dag hedder EUC Lillebælt.