Tirsdag formiddag var der ekstra travlhed på Hotel Fredericia, da rengøringspersonalet skulle tage sig af de daglige opgaver på et fuldt booket hotel, men også skifte 48 dyner og puder på 24 værelser. Dette var en del af en større donation, som hotellet havde valgt at give til krigsramte og nødstedte ukrainere gennem Fredericia-Lillebælt Rotary Klub.

Det hele startede, da Tommy Lyndegaard, der er medlem af Rotary Klubben, kontaktede hotellets direktør, Einar Kring, for at spørge om hotellet havde noget i overskud, som kunne doneres. Efter en snak med hotellets tekniske chef, kom Einar frem til, at hotellet havde planer om at skifte dyner og puder på 24 værelser denne sommer. Det lykkedes at fremrykke udskiftningen et halvt års tid, således kom donationen i stand.

– Det er et stort arbejde, og vi skulle have vores samarbejdspartnere med på det. Men vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe. Det er dog første gang, vi sender så stor en donation her fra hotellet, udtalte Einar Kring.

Hotel Fredericia håber at dette kan inspirere andre virksomheder og organisationer i området til at gøre det samme og hjælpe dem, der har brug for det mest.

Tommy Lyndegaard kørte dynerne og puderne til et stort sorteringslager i Vejle, hvor Rotary Klubber og andre organisationer, som samler ind til Ukraine, indleverer deres donationer. Her sorteres og deles donationerne op, inden de sendes afsted til Ukraine i lastbiler hver eneste uge.

– Vi er meget glade, tror allerede vi får den afsted til Ukraine i næste uge sagde Tommy Lyndegaard om donationen fra Hotel Fredericia. 

Fredericia-Lillebælt Rotary Klub har siden marts støttet ukrainere, både dem der bor i Danmark og dem, der er i krigshærgede Ukraine. En donation på 50 dyner og puder kan måske ikke lyde som meget, men det vil gøre en stor forskel for dem, der modtager dem.

Tommy Lyndegaard, der oprindeligt var idemanden til denne donation gør en en ekstra dyd ud af at være taknemmelig.

– Vi i Rotary Klubben er taknemmelige for det store engagement Hotel Fredericia har vist i at hjælpe vores indsamlingskampagne. Det er vigtigt, at virksomheder og organisationer i vores lokalområde træder frem og bidrager, så vi kan hjælpe dem der har det svært, slutter han.