Der er udsigt til høje temperaturer i den vestlige del af Danmark de kommende dage. Der er udsendt varsel om hedebølge, varmen har nemlig meldt sin ankomst fredag, lørdag og søndag, ifølge meteorolog Erik Hansen fra DMI.

– Hedebølge betyder, at midlet af de højeste registrerede temperaturer målt over 3 sammenhængende dage forventes at overstige 28 grader, forklarer Erik Hansen.

Varmen skyldes et højtryk over Nordsøen med en svag højtryksryg, der strækker sig hen over den Skandinaviske halvø.

– Det giver generelt ret svage vinde over Danmark, så luften gradvis opvarmes, og temperaturerne fra fredag kan overstige kriteriet for hedebølge for dele af landet, uddyber meteorologen.

Dog kan der torsdag lokalt være mulighed for en enkelt byge. Desuden udvikles et mindre lavtryk over Polen, som fra fredag og gennem weekenden forventes at give perioder med lidt skyer og mulighed for lokale byger.

Bygerne kan være med torden, men vil sandsynligvis kun kaste regn i signifikante mængder af sig på Bornholm, tilføjer Erik Hansen.

Hedebølgen synes ikke at omfatte hele landet i samme grad. Skyerne fra lavtrykket vil sandsynligvis sørge for, at den østlige del af landet oplever knap så høje temperaturer.

Et forvarsel for hedebølge kan gælde op til 5 dage frem, og at det efter de nuværende prognoser sandsynligvis vil blive forlænget til mandag, udtaler Hansen.

Dette understreger, at vi står over for en betydelig periode med høj varme, der kan have indvirkning på både hverdag og weekendplaner. Så husk at drikke rigeligt med vand, søge skygge og passe på hinanden i varmen.