FHK vandt søndag 26-23 mod SønderjyskE. Det var starten på en periode, hvor FHK onsdag møder TMS Ringsted, og lørdag skal i kamp igen mod GOG.

Det endte med at holde lidt hårdt, selvom det længe lignede en sikker sejr til FHK. Hvis det ikke var blevet lidt tæt til sidst, kunne det have givet FHK muligheden for at benytte sig endnu mere af bredden. Da det spidsede til, efter et par mislykkede indskiftninger af både Sebastian Henneberg og Kristian Stoklund, måtte Gudmundur Gudmundsson ty til den sikre løsning med at sende Reinier Taboada og Jonas Kruse tilbage på banen. Det gjorde, at FHK holdt stand i slutminutterne og vandt uden at sejren for alvor kom i fare.

En af de helt store profiler for FHK var Anders Martinusen, der kanonerede bolden i mål otte gange og leverede fire assists.

– Det var dejligt at kunne ride videre på bølgen fra efteråret og ligesom fortsætte der, hvor vi slap, inden vi gik til EM-pause, siger Martinusen.

adp-as.dk

FHK var undervejs i opgøret foran med 22-15. Det var med 16 minutter igen af opgøret, men i den sidste del af kampen lavede FHK kun fire mål, og derfor endte det med at blive lidt tæt i slutfasen.

– Vi har haft en dum tendens til ikke at lukke kampen, selvom vi har haft muligheden for det. Vores angrebsspil var rigtig godt, og vores forsvar var også på højt niveau, men alligevel lukkede vi dem lidt ind i kampen, siger Martinusen.

Et af de træk, som FHK forsøgte sig med undervejs, var at gå i syv mod seks, men det lykkedes ikke. Der var en usikkerhed at spore over det, og derfor gik Gudmundur Gudmundsson hurtigt væk fra det.

– Der var ikke det rum, som vi havde håbet på, tror jeg, men vi skal også huske på, at SønderjyskE har Lasse Folkmann som assistent, og det var ham, der styrede vores syv mod seks i sidste sæson, hvor vi var rigtig gode til det. Så han ved, hvordan man kan forsvare sig imod det. Det kan også være, at hvis vi var fortsat længere tid i det, at vi var blevet bedre, siger Anders Martinusen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Med sejren er FHK seks point foran Bjerringbro-Silkeborg. Med syv kampe tilbage af grundspillet ser det derfor godt ud for FHK i forhold til at beholde andenpladsen.

– Vi går ind til alle kampe, som vi altid gør, og det ændrer ikke på noget for os. Der er 14 point at spille om, og selvom jeg er fortrøstningsfuld, så kommer der en kamp igen på onsdag og lørdag. Vi skal ikke fokusere så meget på det og gøre det, som vi er gode til, forklarer Martinusen.

Netop det, at der er kamp både onsdag og lørdag, kan komme til at slide ekstra på FHK’erne. Det er dog ikke noget, der bekymrer Martinusen.

– Det bliver selvfølgelig lidt hårdt, men det er også derfor, vi spiller håndbold. Det er sjovt at spille kampe, så vi skal bare være glade for, at der er mange kampe, slutter han.