Onsdag aften var der informationsmøde i forhold til ansøgning om at komme til og gå i talentklasserne på Ullerup Bæk Skolen, afdeling Nørre Allé. Der var oplæg og mulighed for at tale med både skolen, men også Fredericia Eliteidræt og flere af byens sportsklubber, der er en del af samarbejdet.

I thansen loungen på Monjasa Park var der onsdag klokken 19:00 informationsmøde. Mødet var delt op i to. Del et var med oplæg fra Keld Vestergaard fra Fredericia Eliteidræt og talentkoordinator på Ullerup Bæk Skolen, Line Ullum.

De fortalte om optagelsen af talenter generelt, og kortvarigt tog afdelingsskoleleder, Nils Jørgensen, ordet og fortalte om praktiske ting, der typisk kommer spørgsmål omkring. Det var blandt andet i forhold til de elever, der skal konfirmeres i 7. klasse, som er det yngste klassetrin for optagelsen til talentklasserne, og derfor er der tradition for, at der spørges ind til, hvordan og hvorledes med præst, og hvilken kirke man vil konfirmeres i og lignende praktiske ting.

Keld Vestergaard. Foto: AVISEN

Keld Vestergaard fortalte blandt andet om, hvad man kigger på for at en elev optages i en talentklasse.

– I mange idrætsgrene er specialforbundene indover. Vi ved ikke hvem der bliver gode som voksne, men vi kigger på det sportslige niveau, og ser om man har potentiale til sportsgrenen man dyrker, sagde Vestergaard og kom ind på egenskaber, der spiller ind:

– Man skal have tålmodighed og sociale egneskaber og skal kunne begå sig, og have modstandskraft, og kan man håndtere at tabe og har vilje og disciplin? Vi kigger på det hele og det gør klubberne også, forklarede Vestergaard.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/
Spørgelysten var stor i den anden halvdel af informationsmødet. Foto: AVISEN

Når man bliver optaget i en talentklasse har man to ugentlige morgentræninger.

– Når man kommer ind får man mulighed for at træne mere og kommer ind et miljø. Vi prøver at skabe et miljø og giver ekstra timer til at afprøve sit talent, sagde Keld Vestergaard og fortsatte:

– Hvis klubberne siger, der er potentiale og et vist niveau er der mulighed for at være med. Når klubbernes har været omkring det indkalder vi til en samtale med klubben, skolen og eliteidræt ,og kigger om det er børnene eller forældrene, der vil det. Vi vil gerne være sikre på, at det er fordi de unge vil det.

Efter oplæggene var der mulighed for at gå rundt til de forskelige tilstedeværende klubber og tale med dem. De repræsenterede klubber var BPI Skydning, Fredericia Judo- og Ju-Jutsu Klub, Fredericia Sejlklub, Fredericia Triathlon Team, Fredericia Håndboldklub, FC Ungdom, Fredericia KF

Se her billeder fra arrangementet: