Islandske Gudmundur Gudmundsson har forlænget kontrakten med FHK, selvom der var et år tilbage af den oprindelige aftale. Årsagen er klar: Gudmundsson og FHK er som skabt til hinanden, og det sender et signal til omverdenen samt viser rettidig omhu.

Gudmundur Gudmundsson kom til FHK i sommeren 2022. Det var nye tider, og der kom en anden professionalisme. Det var ikke til at se på banen til at starte med, selvom islændingen var kommet til. FHK gjorde det fint på hjemmebanen, der som sædvanligt var en bastion, men til gengæld kneb det med resultaterne på udebane.

Da slutspillet kom, var FHK der. Gudmundsson havde pisket ind i det fredericianske mandskab, at nu måtte målsætningen være at komme i semifinalen. Som sagt, så gjort. Fra en næsten umulig position som nummer syv, uden at have fået point med over i slutspillet, vandt FHK to gange over både BSH og Skanderborg AGF, mens det blev til uafgjort mod GOG og et enkelt nederlag. Endestationen blev Aalborg i en semifinaleserie på tre kampe, hvor det blev til en sejr i hjemmekampen. Mod Skjern i kampene om bronze trak fredericianerne sig sejrrigt ud og vandt de første DM-medaljer siden 1981.

I denne sæson er der kommet nye lag på. FHK opgraderede truppen med blandt andet Sebastian Frandsen og Evgeni Pevnov, og det gjorde, at fredericianerne nu stod endnu skarpere. I grundspillet var der ingen dikkedarer, da FHK hjemtog en overraskende andenplads, som gav adgang til europæisk håndbold til næste sæson. I pokalturneringen kom FHK, som målsætningen foreskrev, i Final4. Endnu en milepæl i klubbens historie blev nået.

Det tegnede ikke godt i slutspillet, da FHK tabte de første to kampe, men så tog fanden fat i FHK. En udesejr mod GOG satte gang i FHK, og i sidste spillerunde satte fredericianerne det hele på plads med endnu en sejr mod GOG.

I semifinalen blev Ribe-Esbjerg nedlagt over tre kampe, efter to tætte kampe til at starte med, der begge endte uafgjort. I den afgørende kamp satte FHK det hele på plads og storsejrede mod vestjyderne, og dermed ventede en finaleserie mod Aalborg.

Gudmundur Gudmundsson og FHK vidste godt, at der ventede en svær opgave. Den første kamp i Aalborg blev tabt, men i hjemmekampen mod Aalborg lykkedes det FHK at hive en sejr i land og fremtvinge en tredje og afgørende finale.

FHK var tæt på at skabe sensationen, men det lykkedes ikke i sidste ende. Nu får Gudmundsson imidlertid flere chancer for at forsøge at hjemtage DM-trofæet til Fredericia.

Gudmundsson er kommet med professionalisme og har skabt en vinderkultur i Fredericia, hvor det kun tæller at vinde. Gudmundsson tænker håndbold 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Han ligger ikke på den lade side, og den stil har forplantet sig til hele Fredericia Håndboldklub.

Gudmundsson trives i Fredericia

I FHK har man givet Gudmundsson lov til at fylde meget. Det er der behov for med den fason, han har, og det lader til, at der er en gensidig respekt. FHK respekterer, at Gudmundsson har specifikke ønsker om spillere, han har scoutet, men på den anden side imødeser islændingen også, at FHK har en ungdomsafdeling, som man satser på og inddrager derfor både de unge i kamp og til træning.

Med ansættelsen af Gudmundur Gudmundsson satte man i FHK baren højt, og med forlængelsen sætter man den endnu højere. Det har vakt opsigt, hvad Gudmundsson har præsteret i FHK, især med det budget klubben har kontra hvad de største klubber i Danmark bruger af midler.

Derfor var det ikke bare givet, at Gudmundsson ville forlænge aftalen med FHK, da han vil kunne få attraktive tilbud fra anden side, men i den fredericianske klub får Gudmundsson lov til at være den, han er, og ikke mindst trives hans familie. Det bedste eksempel på det er, at efter den afgørende DM-finale mod Aalborg havde islændingen travlt med at komme til telefonen for at høre, hvordan det gik datteren til et ridestævne på Fyn.

Da Gudmundsson eksempelvis trænede Melsungen, var familien ikke med. Han var afsted ene mand og havde kun sig selv at se til, når han kom hjem. Det har han ikke i Fredericia. Både den bedre halvdel og datteren er med i Fredericia, hvor familien Gudmundsson har bosat sig og nyder livet nær Lillebælt, i centrum af Danmark.

Med alt det taget i betragtning er Gudmundur Gudmundsson og FHK som skabt for hinanden. Der skal to til en tango, og det er der i allerhøjeste grad.