FHK er i dén grad i live i slutspillet. Point var stort set et krav, hvis det skulle være tilfældet. Missionen lykkedes i Gudme, hvor FHK slog de forsvarende danske mestre med 29-27 efter en kamp, hvor træner Gudmundur Gudmundsson så en af de bedste præstationer fra hans mandskab.

De kom, så og sejrede. Der var krig på og uden for banen. FHK-spillerne tog med fremskudt bryst til det sydfynske, hvor der også var gang i den på lægterne grundet GOG’s billetpriser på 250 kroner til kampen mod FHK, mens billetterne tilsvarende kostede 175 kroner mod TMS Ringsted tirsdag aften. Det havde fået FHK-fansene godt op at køre, og det kunne ses og høres i arenaen i Gudme.

Efter kampen havde de noget at juble over, da de kom derfra med de to point efter en hæsblæsende anden halvleg, hvor FHK gik fra at have været bagud 13-10 ved pausen til at vinde kampen 29-27. Det skete ikke mindst efter et angrebsspil, hvor FHK fandt et helt andet gear end hidtil i slutspillet. Det eksemplificeres ved Jonas Kruse og Anders Martinusen, der begge spillede med høj udnyttelsesprocent i afslutningsspillet med henholdsvis syv mål på ti skud og seks mål på syv skud.

– Det betyder utrolig meget, at vi vandt. Vi har ikke startet godt i slutspillet, men vi rejste os og spillede en fantastisk flot kamp. Vi spillede meget godt i forsvaret, og målmændene stod begge godt. Vi spillede utrolig godt i angrebet, først i seks mod seks og så syv mod seks. Vi spillede noget af det bedste jeg har oplevet med det her hold i syv mod seks, siger Gudmundur Gudmundsson.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FHK scorede anden halvlegs første fem mål, og så var scenen sat. FHK kom godt nok bagud 26-25, men GOG-føringen var kortvarig, inden grebet igen blev strammet.

– I første halvleg havde vi fået udvisninger, der var dyre. Anders Martinusen fik to gange på kort tid, og det kostede noget for os. Jeg tror, det var forskellen i første halvleg, at vi fik for mange udvisninger. Vi fik tre på kort tid, men jeg sagde til drengene i pausen, at tre mål er ingenting. Vi startede rigtig godt og spillede fantastisk godt i angrebet og dækkede virkelig godt op. Jeg har aldrig prøvet at holde GOG på 27 mål før i Fredericia, siger Gudmundsson, som kunne se fredericianerne holde hovedet koldt i en tæt slutfase:

– Det er svært at spille her, det handler om marginaler til sidst, men det var fortjent. Vi var foran med tre det meste af anden halvleg, så jeg synes, det var fortjent og var bedre.

adp-as.dk

Før kampen var FHK under pres, men nu er holdet på en foreløbig delt førsteplads i slutspilspuljen.

– Vi er stadig under pres, men sådan skal det være. Jeg er glad for det svar, vi kom med. Det viser, at vi har stor vilje og stort hjerte. Det var ikke nemt at vinde her, konstaterer Gudmundsson.

Sejren betyder, at FHK nu selv kan afgøre deres skæbne i forhold til, om holdet skal i en DM-semifinale.

– Vi har alle muligheder. Det er fantastisk, slutter Gudmundsson.

Næste gang FHK skal i kamp er på næste lørdag på udebane mod Skjern.