Mange mennesker var mødt frem til indvielsen af ketsjercentret i Erritsø Idrætscenter, hvor der var flere showkampe i både tennis og padel. I padel var to af dem, der spillede showkamp Thomas Gravesen og Melvin Kakooza, hvor sidstnævnte sendte en tak til flere af menneskerne fra Fredericia Padel Federación, som Melvin kender fra hans tid i Fredericia.

Ketsjercentret stod klar i efteråret 2022, og nu var tiden kommet til den officielle indvielse. Den fandt sted søndag klokken 13:00, hvor Erritsø Idrætscenter i samarbejde med klubberne EGIF Tennis & Padel og Fredericia Padel Federación havde strikket et program på benene, der skulle markere indvielsen af det store center, som rummer fire indendørs padelbaner og indendørs tennisbaner.

Søren Larsen.

Mange interesserede var mødt frem til indvielsen. Alt fra politikere, til foreningsmedlemmer og til almindelige interesserede borgere. De kunne høre Erritsø Idrætscenters centerleder, Mette Dahl Vindeløv, byde velkommen og overlade ordet til Viceborgmester Søren Larsen.

– Gode, opdaterede idrætsfaciliteter er vigtige, når vi skal bevæge os. Aktive fællesskaber er ikke kun noget, der styrker vores sundhed, men det er også vigtigt psykisk for sundheden. Uanset om man er 13 år eller 83 år, så er der fordele ved at tage afsted og dyrke idræt med andre. Det er der gode muligheder for her i det her fantastiske anlæg. Den nye dreng i klassen her er padel, og det gode er, at det er nemt at komme i gang med, uanset om man har dyrket ketsjersport eller har dyrket andet sport. Jeg ser et bredt alderssnit, der dyrker det, og det er dejligt, sagde Larsen inden, at han klippede snoren og officielt indviede ketsjercentret.

Peder Tind.

Den næste taler i rækken var Peder Tind, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget. I dagens anledning trak han selv senere i sportstøjet til en showkamp, hvor han på hold med Kultur- og Idrætschef Kasper Findahl, der spillede mod en spiller fra EGIF Tennis & Padel og en fra Fredericia Padel Federación.

– Det er så flot et center, som vi kan være stolte af i hele byen. Det har været et langt sejt træk med lidt bump på vejen, men nu står vi her og det er blevet virkelig godt. Jeg er nødt til at sige, at I har vist mod til at renovere det her sted de sidste par år, og det har krævet meget af de frivillige. Det er vi mange , der har lagt mærke til. I er gået forrest og har vist, hvad man kan, hvis man står sammen, fortalte Peder Tind.

Anders Axø.

Formand for forretningsudvalget i Erritsø Idrætscenter, Anders Axø, havde set frem til dagen. Det var den sidste markering af den store ombygning, som Erritsø Idrætscenter har lavet i de seneste par år.

– Det er en rigtig stor dag for EIC og Fredericia Kommune, man kan kalde det en festdag. Det er fantastiske rammer, som vi er stolte af. Vi håber, at vores brugere får stor glæde af det. Både i forhold til at dyrke idræt, men også til at få gode oplevelser i fællesskab, sagde Axø og fortsatte:

– I EIC har vi i mange år været optaget af, hvordan vi skal udvikle centret, og meget har været i støbekeen. For 5-6 år siden dannede der sig et billede af den her sport, som man spillede i Spanien, kunne være noget der kunne udvikles, fordi vi har en velfungerende tennisklub her i nærheden af centret. Det er trist, når der opstår kriser, og covid-19 var ikke nogen undtagelse, men vi gjorde to ting. Anlægsloftet i Danmark blev suspenderet, og den anden ting, der skete var, at der blev etableret gunstige lånemuligeder for kommunerne på det tidspunkt. Fredericia Kommune var hurtige ved havelågen. og tog hvad de kunne, og så fik vi muligheden for at trække vores visioner og planer op af skufferne, forklarede den stolte formand.

Hans Martin Brøndrum.

Den sidste taler i rækken var Hans Martin Brøndrum, der er formand for EGIF Tennis & Padel. Han talte på foreningernes vegne.

– Det er en stor dag for foreningerne. Kigger vi tre år tilbage til januar 2020 og havde man forestillet sig det, der er i dag, så havde vi nok sagt som Jeppe på Bjerget: Drømmer vi eller er vi vågne? Det er ganske vist. Vi har nu som foreninger en fantastisk ekstra hjemmebane til ketsjersporten, sagde Brøndrum.

Efter ordene fra Hans Martin Brøndrum blev det hele sluppet løs. Der var tid til showkampe i både tennis og padel, hvor den største opmærksomhed fra de fremmødte, der kunne nyde en kold øl eller sodavand, var på padel. Der kunne man blandt andet se Peder Tind og Kasper Findahl få en leksion, da de tabte deres kamp til foreningerne, mens der på banen ved siden af kom højlydte, spydige bemærkninger. De fleste kom fra den tidligere landsholdsspiller i fodbold, Thomas Gravesen, som nu har kastet sig over padelsporten og har været med til at opføre et nyt padelcenter i Vejle, der snart indvies. På Graversens hold var Camilla Juel Stenderup fra Fredericia Padel Federación, og modstanderne var Melvin Kakooza og præsidenten for Fredericia Padel Federación, Daniel Kvist. Der endte de to førstnævnte med at trække sig sejrrigt ud af duellen inden, at Melvin skulle sætte kursen mod København. 

Thomas Gravesen med makkeren Camilla.

Inden, at Melvin forlod det nye ketsjercenter, talte AVISEN med den 31-årig Melvin Kakooza, der blandt andet er kendt som stand up-komiker og tv-vært, og som tilbage i 2021 blev kåret til årets fredericianer.

– Det var fedt at være her, konstaterede Melvin.

Padel er ikke noget, som Melvin har gjort sig i længe, og det kom også til udtryk undervejs.

– Jeg er næsten lige begyndt på det i København, men jeg er ikke så god som Thomas, sagde Melvin med et smil og fortsatte:

– Jeg spiller på fodboldhold med ham og han er sød, når han vinder, fortalte Melvin.

Melvin udelukker ikke, at han kommer til at spille mere padel fremadrettet.

– Det er faktisk sjovt, og nu har Thomas (Gravesen, red.) spillet længere tid end mig, og jeg tror hvis man bliver god til det, så bliver man bidt af det, sagde Melvin.

Inden, at Melvin forlod det nye ketsjercenterr, blev der sagt personligt farvel til flere af de tilstedeværende, som han kender fra hans tid i byen.

– Det er altid dejligt. Det er skønt, når man inviteres til noget, og jeg gør mit for at komme og så er det dejligt at se velkendte ansigter. Flere af dem fra padelklubben som Simon Stenderup, Daniel Kvist, Dennis og Camilla er nogle som jeg kender. De er ihærdige og gør en masse godt for byen med deres klub, og det er fedt, sluttede Melvin Kakooza.