Google besøgte Fredericia på europæisk turné

Det har været en travl uge for Google i Fredericia. En uge, hvor et nyt samarbejde så dagens lys, hvor den digitale rolle i den grønne omstilling blev belyst. En af de lokationer, hvor Google viste ideer frem, var på Fredericia Maskinmesterskole.

Googles chef for de nordiske datacentre, Niels Martin Andersen, har sammen med sine kolleger haft nogle travle dage i Fredericia. En tour rundt i Europa for at sætte fokus på datacentrene bragte dem til Fredericia, hvor både maskinmesterskolen og PortHouse lagde lokationer til spændende debatter, samarbejdsaftaler og netværk.

– Vi er på en europæisk tur rundt i de byer, hvor vi har datacentre. I sidste uge var vi i Finland. I denne i Fredericia, og efterfølgende bevæger vi os ned igennem det europæiske fastland, fortæller Niels Martin Andersen.

Datacentrene er ikke bare superbrugere af ressourcer. De kan også spille en afgørende rolle i den grønne omstilling, fortæller Google-chefen.

– Datacentre spiller en fuldstændig afgørende rolle i den digitale tidsalder. Mange af de løsninger og produkter, vi hver især bruger hver dag, er afhængige af datacentre. En almindelig borger er uden at vide det i kontakt med 10-20-30 datacentre hver dag gennem de forskellige apps, de bruger, fortæller Niels Martin Andersen og tilføjer:

– Det er ikke altid, at man tænker over det. Nogle gange tænker man, at internettet bare er der. Men der er ikke noget i denne verden, der kommer af sig selv. Internettet bor et sted, og for Googles vedkommende bor det i vores datacentre. Det bor blandt andet i vores datacenter i Fredericia. Vi er i Fredericia for at fortælle lidt omkring, hvordan vores datacenter fungerer, men også om vores lokale investeringer. Vi støtter også forskellige projekter i Fredericia og omegn.

Netop vores digitale liv og forbrug er spændende, og i forhold til tidsånden, så er det også interessant at se på, hvordan digitaliseringen kan spille en aktiv rolle i den grønne omstilling.

– Vi er også her for at fortælle, hvad digitaliseringen er i fremtiden. Digitaliseringen kommer til at spille en afgørende rolle i forhold til den grønne omstilling. 20-30 procent af den omstilling, vi skal nå i Danmark inden 2030 vil have en digital komponent. Der er mange lavthængende frugter. Der er mange ting, vi kan gøre i dag i stedet for at vente til i morgen. Det er vi her også for at fortælle om, siger Niels Martin Andersen.

På maskinmesterskolens parkeringsplads kunne man blandt se et gennemsigtet telt med en mindre udstilling indenfor, og den var et tilløbsstykke i de to dage, hvor Google-karavanen besøgte Fredericia.

– I teltet kan man besøge en expo, se hvordan datacentrene virker og hører om rollen datacentrene spiller. Derudover har vi kolleger fra Google i Taulov, der kan besvare de spørgsmål, der måtte være, men også for at vise, at et datacenter er en almindelige arbejdsplads, som alle mulige andre steder. Der er mange praktiske gøremål, så mere abstrakt er det heller ikke, fortæller Andersen.

Et spørgsmål fyldte meget under besøget i Fredericia: De grønne ambitioner.

– Der er ingen tvivl om, at rigtig mange stiller spørgsmål til vores grønne ambitioner. Vi møder også folk, der har problemer med at logge ind på deres gmail, men også spørgsmål om, hvor meget en server fylder. Kan man besøge et datacenter, og det svarer vi på. Lige det sidste er svært, for det er under 1 procent af Googles egne medarbejdere, der kommer ind og ser et datacenter. Det handler om brugernes data, så det skal være sikkert, men vi forsøger at vise folk, hvad vi arbejder og laver, slutter Niels Martin Andersen.