Søndag blev der afholdt Golfens Dag landet over. I Fredericia Golf Club bruger man dagen aktivt, da det danner grundlag for rekruttering af medlemmer.

Det holdt tørvejr, og det var det vigtigste. Efter et omskifteligt vejr i lang tid slap Fredericia Golf Club for uvejr, og udover lidt vind, så forholdene derfor bedre ud end de havde været tidligere på ugen, hvor man havde set sig nødsaget til at lukke ned for flere arealer grundet vandmængderne, som græsset ikke kunne absorbere.

Golfens Dag kunne derfor gennemføres i god ro og orden, hvor det hele startede klokken 10:00 og varede frem til klokken 14:00. Det benyttede en del sig af.

Dagen er for alle nysgerrige, der har lyst til at prøve kræfter med golf, hvor man starter i klubhuset, hvor man mødes og registrerer. Vi har kaldt det en tryghedsperson, som vi kobler på grupperne der kommer, og så kommer man på driving range og lærer at slå lange slag og går på vores kortspilstræningsområde, hvor man øver putting og indspil. Og så spiller man fire huller på vores ni hullers begynderbane, siger Fredericia Golf Clubs golfmanager, Martin Libak.

Dagen er vigtig for Fredericia Golf Club, der har i omegnen af 1.050 medlemmer.

– Det er en vigtig dag for os, da vi har en naturlig afgang på 5-7 procent af medlemmerne hvert år, så vi skal have 70 nye golfspillere ind om året for at holde status quo på vores medlemstal, forklarer Libak og slår fast:

– Det er hyggeligt. Mange har også en oplevelse af, at de kender lidt til frivillige eller medlemmer på 18 hullers banen, det er en festdag for os.

Golfmanageren har selv været med i en del år. Han har derfor set, hvordan Golfens Dag, der er et landsdækkende tiltag af Dansk Golf Union, har udviklet sig.

– Jeg har været her i 12 år, og man har holdt det i alle årene, mens jeg har været. Dansk Golf Union gør en masse for os for at fortælle om de gode ting omkring golf, og så sørger vi for, at dem, der kommer, får en god oplevelse. Der har været forskellige koncepter med det, og vores er, at vi skal have en masse gode frivillige til stede og så smider vi pølser og brød på grillen og er vært for en øl/vand, og giver lidt informationer om, hvad man gør, hvis man vil melde sig ind, siger Martin Libak.

Til Golfens Dag i Fredericia kunne man se flere familier gå rundt og nyde dagen med deres børn.

– Det er også det golf kan. Golf er en sport, hvor man ikke behøver at stå på sidelinjen og kigge, man kan være med. Man kan være mor og far, samt to børn, der tager på ture sammen, så udover at være en sport, så er det også noget man kan bruge tid på sammen som familie, slutter Martin Libak.