https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Fredericia Havn bliver nøglen til Danmarks CO₂-lagring, når et nyt CCS-partnerskab forbinder havne, rørledninger og platforme. Det glæder erhvervsdirektør for Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer. Han var sidste år med i et klyngesamarbejde, hvis anbefalinger blev sendt til regeringen. En del af de ideer bliver realiseret med dagens aftale.

Fredericia Havn står på tærsklen til at spille en central rolle i Danmarks grønne omstilling, idet et nyt CCS-partnerskab (Carbon Capture and Storage) forbinder havne, rørledninger og platforme. Dette partnerskab omfatter Evida, TotalEnergies Denmark og ADP A/S, som sammen udvikler innovative transportløsninger for indfanget CO₂. Dette banebrydende projekt har vakt stor glæde hos erhvervsdirektøren for Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, som har været med til at forme de ideer, der nu bliver realiseret. Her er hvad han og andre nøglepersoner har at sige om denne betydningsfulde udvikling.

Kristian Bendix Drejer. Foto: AVISEN

– Det er ganske enkelt fantastisk, at de tre virksomheder Evida, TotalEnergies Denmark og ADP A/S går sammen om at udvikle transportløsninger for indfanget CO₂ med Fredericia Havn og Taulov Dry Port som vigtige transitpunkter, der skal forbindes via rørledninger til lagringsstederne i Nordsøen. Det betyder meget for den grønne omstilling i hele Danmark, siger Bendix Drejer.

Fredericia tager et betydeligt skridt fremad i bestræbelserne på at blive Danmarks Grønne Energicentrum. Med den nylige udvikling og det igangværende arbejde, ser byens fremtid lovende ud både for erhvervslivet og befolkningen. 

– Det er et stort skridt i retningen af at gøre Fredericia til Danmarks Grønne Energicentrum, og det er klart, at med den titel og det, der allerede sker nu, vil det være positivt for vores virksomheder, befolkning og i sidste ende også være noget, der skaber bosætning, når nye arbejdspladser og uddannelser ser dagens lys i Syddanmark. Det er jeg sikker på, siger Kristian Bendix Drejer.

Samarbejde gav pote

Havnedirektør for ADP A/S Rune D. Rasmussen roste tidligere i dag Kristian Bendix Drejer for sit ihærdige arbejde på området, og for, at han var med til at åbne de døre sidste år, der i dag har gjort denne nyhed mulig.

– Jeg er da glad for, at Rune og havnen får løftet det her til næste niveau. Det er sindssygt godt arbejde af hele teamet bag ADP. Det viser også, hvad vi kan i Fredericia, når vi knokler for byen, står sammen og sætter foden på speederen, og det har Rune og co. gjort her, siger Drejer og fortsætter:

– Jeg var heller ikke i tvivl om, at vi kunne skabe noget stort på det område her, men der er naturligvis lang vej endnu, og der er meget at kæmpe for, så vi sikrer, at den grønne omstilling fortsætter sin vækst, og vi ikke mindst kommer til at spille en vigtig rolle i Fredericia.

Læs også