I anledning af 175-året for Slaget ved Fredericia har Fredericia Musicalteater fået skrevet sangen “Ud af mørket sammen”. Sangen fremføres i samarbejde med Slesvigske Musikkorps til koncert ved Fredericia Rådhus den 3. juli kl. 16.00.

Den 3. juli kl. 16 er der mulighed for en helt særlig musikalsk oplevelse, når Fredericia Musicalteater i samarbejde med Slesvigske Musikkorps inviterer til koncert ved Fredericia Rådhus i forbindelse med Fæstningsdagene. Her vil solisterne Christina Elisabeth Mørkøre og Diluckshan Jeyaratnam fremføre et bredt repertoire og blandt andet synge sangen “Ud af mørket sammen”, der er skrevet specielt til 175-års jubilæet for Slaget ved Fredericia. Med fuldt orkester og skøn musik er der lagt op til en koncert med næsten samme energi og glæde, som da sejren fra udfaldet ved Fredericia blev fejret i 1849.

Teksten er skrevet af Mads Æbeløe Nielsen og fortæller historien om Fredericias borgere, der sammen kommer ud af krigens mørke og mod en lysere fremtid. Selvom “Ud af mørket sammen” er skrevet i anledning af 6. juli-dagene, kan sangen også tolkes til andre mørke tider i Danmarks historie og nutid, hvor befolkningens evne til at stå i samlet flok får os gennem krig og kriser.

– Fredericia har en lang og stærk historie, hvor byens borgere har været en stor del af fremdriften. Både som fæstningsby og kulturby. Fredericia Musicalteater står i dag på skuldrene af en lang teatertradition i byen med både op- og nedture, men vi er her endnu på grund af publikum fra især Fredericia og omegn, der bliver ved med at besøge os. Derfor ville vi gerne give lidt tilbage til byens historie med en sang, der både hylder fortiden, men også har moderne relevans for Fredericia anno 2024 på grund af sit moderne udtryk og tonesprog, siger teaterdirektør Thomas Bay.

Musikken er komponeret af Kristoffer Rahbek og til koncerten spilles den af Slesvigske Musikkorps under ledelse af dirigent Stig Mærsk. Foruden koncerten i Fredericia spiller Slesvigske Musikkorps og Fredericia Musicalteater også koncert på Koldinghus den 4. juli.

Koncerten ved Fredericia Rådhus 3. juli kl. 16.00 er gratis.