Fredericia Kunstforening fejrer fernisering og udstilling med den talentfulde og alsidige kunstner Søs Brysch. Ferniseringen finder sted i morgen, fredag den 21. april kl. 17.00, og udstillingen løber frem til den sidste udstillingsdag, søndag den 7. maj 2023. Begge arrangementer afholdes i Kulturcenteret på Kongensgade 111, Fredericia.

Formand for Fredericia Kunstforening, Poul Bernstorff Jakobsen, udtrykker begejstring for Søs Bryschs deltagelse.

– Vi forventer, at hun kommer til åbningen! Det ser vi meget frem til. Søs er autodidakt og utrolig dygtig, faktisk har hun været optaget på akademiet, men sprang fra. Hun har prøvet uanede mængder af ting. Blandt andet er hun uddannet murer, det var helt uhørt i den tid. Hun er jo en kvinde i sin bedste alder, så det var ret specielt, at hun blev det, siger Poul Bernstorff Jakobsen.

Søs Brysch er en dygtig og alsidig kunstner, som har arbejdet med en bred vifte af teknikker og materialer. Udover at være uddannet murer har hun efteruddannet sig på Det Kgl. Danske Kunstakademi i murmaleri og keramik samt på Kunstakademiet i Firenze. Brysch har udført utallige udsmykninger på hospitaler, kirker og institutioner. Hendes værker er repræsenteret på flere museer i udlandet, herunder i Italien og Tyrkiet.

Et særligt præg på Bryschs kunst er de livlige og lysende billeder af mennesker og dyr, ofte i glad samklang med hinanden og med fantastiske væsener. Disse malerier er både smukke og lettilgængelige, men rummer samtidig dybere lag af indsigt.

Søs Bryschs unikke kunst spænder vidt og inkluderer kuriositeter som malerier på de verdenskendte VIPP-spande, hvoraf nogle kan ses på Louvre i Paris. Hun har også malet vinetiketter til det italienske vinslot Vigniamaggio og det franske Mallefugas, hvor nogle af hendes malerier hænger.

Fredericia Kunstforening ser frem til at præsentere Søs Bryschs mangfoldige værker og inviterer alle til at deltage i ferniseringen og udstillingen. Gå ikke glip af denne unikke chance for at opleve en af Danmarks mest spændende kunstnere.