På mandagens byrådsmøde i Fredericia blev der vedtaget et nyt regulativ for støjforhold ved udendørs musikarrangementer. Natur og Miljø i Fredericia Kommune har udarbejdet regulativet for at imødekomme en stigende interesse i at holde udendørs musikarrangementer. Regulativet skal hjælpe med at fastsætte klare retningslinjer, der balancerer hensynet til både naboer og kulturlivet.

Efter en offentlig høringsperiode fra 19. april til 17. maj 2023, hvor 12 borgere omkring Øster Voldgade gav feedback, blev der foretaget nogle ændringer. Bülows Kaserne har fået reduceret deres tilladte musikafspilning fra fem timer til fire timer om dagen. For Cirkelbroen, er antallet af dage med koncerter årligt reduceret fra ti til otte, og sluttidspunktet for koncerter er rykket fra kl. 24.00 til kl. 23.00 på fredage og lørdage.

Formanden for Klima-, Energi og Miljøudvalget, Tommy Rachlitz Nielsen, læste sagen op i byrådssalen. Efterfølgende sagde han blandt andet:

– Der er kommet høringssvar om, at Soundbokse larmer efter koncerter. Det hører ikke under det her. Man skal kontakte politiet omkring det. Det kan vi som kommune ikke håndtere.

Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten udtrykte en vis frustration over de nye begrænsninger:

– Jeg blev ærgerlig over man regulerer ned, når man skal have oplevelser hele året rundt. Vi skal have plads til koncerter på Cirkelbroen, men jeg støtter det stadig. Jeg håber, hvis vi vil holde 10-12 koncerter, at man ikke lader sig begrænse og kigger på det igen.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Kenny Bruun Olsen fra Venstre viste tilfredshed med det nye regulativ:

– Jeg er glad for det som det er. Der behøver ikke være larm over det hele – de ældre er ikke vilde med heavy og sådan. Jeg er glad for vi har fundet en middelvej, forklarede Kenny Bruun Olsen.